Lekari se bore da spasu odsečenu ruku devojci povređenoj u saobraćajnoj …

D. Miletić | 06. 08. 2013. – 09:59h 17:59h
| Foto: Medija Centar Kliničkog centra Srbije | Komentara: 105

Ivana Obradović (30) iz Bajine Bašte koja je jutros zadobila teške povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na petom kilometru puta Žabljak-Šavnik u Crnoj Gori, stabilno je i van životne opasnosti. Ona je helikopterom prebačena u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije gde se lekari bore da joj spasu ruku.

Ona je danas posle podne kolima hitne pomoći transportovana iz pljevaljske bolnice do susednog Prijepolja odakle je helikopterom prevezena u Klinički centar Srbije u Beogradu.

Njoj će u Kliničkom centru Srbije pokušati da mikrohiruškim zahvatom zašiju desnu ruku koja je prilikom udesa amputirana.

Zoran Tabaš, direktora Opšte bolnice u Pljevljima, kaže da je stanje pcijentkinje Obradović stabilno i nije životno ugrožena.

– Pacijentkinja Obradović sada nije životno ugrožena, povreda je zbrinuta i njeno hemodinamičko stanje je stabilno. Radi se o državljanki Srbije pa je transportovana do Prijepolja kako bi je odatle prebacili helikopterom u Klinički centar Srbije. Njena ruka može da se mikrohiruški zašije – rekao je Zoran Tabaš, direktor Opšte bolnice u Pljevljima.

 

Postoji šansa da se spase ruka

On je objasnio da je nakon udesa na Žabljaku pacijentkinja Obradović dovezena u jednom teškom stanju životne ugroženosti zbog iskrvavljenja i praktično desna ruka je bila amputirana skroz do ispod ramena.

– Mi smo tu odmah napravili reviziju povrede, zaustvaili krvarenja, uključili adekvatnu infuzionu terapiju i izvršili transfuziju krvi – kaže Tabaš.

 

On kaže da je pacijentkinja dosta dobro, stabilna i nije životno ugrožena i da je pored navednih povreda u udesu zadobila i povrede desnog temena glave.

Doktor Tabaš je objasnio da postoje šanse da se spasi desna ruka i to bi prema njegovim rečima, posle ovakvih povreda bilo idealno. Tabaš je naglasio da su meka tkiva desne ruke ugrožena dosta i to predstavlja problem ali postoji šansa da se u Beogradu mikrohiruški presadi.

– Da li će ruka ostati ili neće to je pitanje ali smatram da će se gore sve pokušati da to hiruški urade i kad bi ostala desna ruka to bi bilo idealno-objasnio je Tabaš.

 

Povređen i Ivanin brat i još jedna saputnica, ograda probila auto celom dužinom

U saobraćajnom udesu na putu Žabljak –Šavnik lakše povrede zadobili su Ivanin brat Srđan (24) koji je upravljao automobilom marke fijat dok je takođe lakše povrede zadobila i njihova saputnica Nevena Veselinović (26).

Svi povređeni nalazili su se u vozilu marke „fiat“ registarskih oznaka UE 014 JJ kojim je upravljao Srđan Obradović.

Nezgoda se dogodila iz još neutvrđenih razloga. Tom prilikom vozilo je na suvom i preglednom putu prešlo na lijevu stranu i udarilo odbojnu gredu. Vozilo se tu nije zaustavilo već je deo od odbojne šine probio šoferšajbnu pri tom prošao kroz unutrašnjost i zadnje staklo.

 

Očevidci su na licu mesta zatekli jeziv prizor potpuno uništenog auta kroz koje je celom dužinom prošla odbojna šina, polomljena stakla i razbacane stvari.

Policija obezbeđuje lice mesta u dok nadležni Državni tužilac nije obavio uviđaj, a saobraćaj je na tom delu puta do okončanja uviđaja bio obustavljen i preusmeravan na alternativne pravce.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.