Ljajić posetio Prijepolje

Ljajić posetio Prijepolje

Gradski stadion u Prijepolju i sve ostale sportske terene, koji će se u narednih pet dana pretvoriti u sportska borilišta obišao je potpredsednik vlade i ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, koji je izuzetno zadovoljan vidljivim rezultatima u pripremama za predstojeće sportske igre.

ljaji posetio prijepolje„Nisam verovao da će sve stići na vreme i evo dva dana pre početka igara stadion je kompletiran. To je veliki uspeh imajući u vidu ekonomsku krizu u kojoj se nalazimo i nedostatak finansijskih sredstava za najosnovnije stvari. Danas je Prijepolje najveće gradilište u celoj Srbiji i ne verujem da postoji grad u zemlji gde je ovoliko urađeno za relativno kratko vreme. To će ostati građanima Prijepolja i nakon završetka sportskih igara, to je bila naša obaveza koju ispunjavamo. Ostaju nam još tri cilja, da igre poteknu u najboljem mogućem redu, da sportisti ostvare najveća dostignuća na predstojećim igrama. Drugo nam ostaje daodmah nakon igara nastavimo sa završetkom sportske infrastrukture, još nakoliko terena je neophodno da se izgrade da bi ovo postao zaista pravi sportski centar. I treći najvažniji cilj gde prelazimo sa sportskog na ekonomsko, glavno polje, da se suočimo sa velikom nezaposlenošću. Moramo da učinimo nešto za Prijepolje, da zaposlimo ljude i to neće biti nimalo lako“-kazao je Ljajić.

Iako će u sredu boraviti u Skoplju, gde potpisuje važan međudržavni sporazum sa Makedonijom i Crnom Gorom, Ljajić je najavio svoj dolazak na svečano otvaranje Međuopštinskih omladinskih sportskih igara.

„Ovo je jedna od retkih stvari koje sa zadovoljstvom radim, sve drugo je nešto što je po prirodi posla. Ovo je moje veliko zadovoljstvo, jer ovo će da ostane posle nas, bez obzira na to ko će ikada biti na vlasti, nešto sa čime možemo da se ponosimo, jer ostaje Prijepolju i građanima Prijepolja“-dodao je Ljajić.

Pored stadiona „Jalija“ u Brodarevu, ministar je u društvu predsednika opštine Prijepolje Emira Hašimbegovića i člana Opštinskog veća Esada Hodžića, obišao i vatrogasni Dom, koji je nedavno sagrađen u ovoj Mesnoj zajednici.

Belida Šehović

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.
Pročitaj više

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer se sa njegove lijeve obale morao preći most pa doći u Prijepolje.
Pročitaj više

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod Prijepolja, nalaze se u jugozapadnoj Srbiji.
Pročitaj više

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja i posvećen je pionirima i omladincima.
Pročitaj više

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog jezera i teče dužinom od 174 kilometra.
Pročitaj više

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja jer je u njemu postavljena bista četvorice heroja.
Pročitaj više

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod današnjeg Prijepolja, Srbija.
Pročitaj više

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba pa sve do današnjih dana.
Pročitaj više

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put se pominje u „Putopisu“ Evlije Čelebije.
Pročitaj više

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao jedan od simbola Prijepolja.
Pročitaj više

Aco Pejović

Aco Pejović (Prijepolje, 18. april 1972) je pop pevač. Odrastao je u malom naselju Kolovrat sa braćom Predragom i Radojicom. Priznao je da su poput mnogih dečaka bili nestašni i da su svako leto čekali da se kupaju na Limu i prave brane.
Pročitaj više

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru od Prijepolja na reci Mileševci.
Pročitaj više

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje u Putopisu Evlije Čelebije iz 1664. godine.
Pročitaj više

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na planini Jadovnik.
Pročitaj više

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na brežuljku iznad centra grada.
Pročitaj više

Stećci u Hrtima

Stećci u selu Hrta, kao redak primer srednjovekovnog groblja čija su nadgrobna obeležja.
Pročitaj više

Dženan Lončarević

Dženan Lončarević (Prijepolje, 10. april 1975) je pop pevač. Muzičku karijeru započeo je po lokalnim kafićima i klubovima, a javnost ga je upoznala kada su snimci njegovih nastupa počeli da se šire po internetu.
Pročitaj više

Vlade Divac

Vlade Divac (Prijepolje, 3. februar 1968) je proslavljeni bivši jugoslovenski i srpski košarkaš. Od 2009. godine je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije. Vlade Divac je trenirao košarku od malena u rodnom Prijepolju.
Pročitaj više

Nemanja Petrić

Nemanja Petrić (Prijepolje, 28. jul 1987) je srpski odbojkaš. Visok je 202 cm i igra na poziciji primača servisa u ruskoj ekipi Belogorje. Početak Petrićeve profesionalne karijere usko je povezan sa Igorom Kolakovićem.
Pročitaj više

Nadir Dacić

Nadir Dacić (Prijepolje, 4. januar 1969) iz Cetanovića, od oca Hafiza i majke Safe, rođene Batkić. U rodnome mjestu završio je osnovnu školu, Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru.
Pročitaj više
MARKETING

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2024. Sva prava zadržana.