Ljekari izgubili bitku za Ivaninu ruku – Radio

DALI SVE OD SEBE

07. 08. 2013.

10:15     10:20

0

Ljekari Kliničkog centra Srbije, tokom dvočasovne operacije, nijesu uspjeli da spasu desnu ruku Ivane Obradović (30) iz Bajine Bašte, koja joj je otkinuta ispod ramena u saobraćajnoj nesreći na putu Žabljak – Šavnik, piše „Blic“.

Nesrećna djevojka je juče oko 18 sati izvedena iz operacione sale i smještena u šok B Urgentnog centra. Borba za desnu ruku počela je odmah nakon nesreće u Opštoj bolnici u Pljevljima.

<!—->

Ivana je kolima Hitne pomoći oko podneva prebačena iz Pljevalja u Prijepolje, odakle je helikopterom prebačena za Beograd, kako bi mikrohirurzi KCS pokušali da joj ruku ponovo prišiju.

U operacionu salu je ušla oko 16 sati, ali hirurzi nijesu uspjeli da joj spasu ruku, jer je tkivo oko rane već bilo izumrlo pa mikrohirurška intervencija nije mogla da se izvede.

Nesreća se dogodila u utorak oko osam sati, kada je Ivanin brat Srđan (24) iznenada prešao u lijevu kolovoznu traku i udario u metalnu odbojnu gredu, koja je probila šoferšajbnu i prošla kroz zadnje staklo.

Ta greda je teško povrijedila Ivanu, koja je bez pulsa i pritiska dovezena u Pljevaljsku bolnicu, jer je izgubila dosta krvi. Ljekari su je reanimirali, dali joj krv i stabilizovali je.

U automobilu marke „jugo“ bila je i Nevena Veselinović (26), a troje mladih iz Bajine Bašte krenulo je tog jutra na crnogorsko primorje. Malo prije nesreće Ivana je poslala roditeljima poruku da su ušli u Crnu Goru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.