Lukšić, Mrkić i Vigenin u Bijelom Polju i Prijepolju

PODGORICA – Ministri vanjskih poslova Crne Gore, Srbije i Bugarske Igor Lukšić, Ivan Mrkić i Kristijan Vigenin učestvovaće danas u programu obilježavanja desete godišnjice od nesreće u kojoj je stradalo 12 bugarskih đaka.

Igor Luksic 14 300x168 Lukšić, Mrkić i Vigenin u Bijelom Polju i PrijepoljuMinistar Lukšić će posjetiti Bijelo Polje i Prijepolje i sastati se sa predsjednicima tih opština, Aleksandrom Žurićem i Emirom Hašimbegovićem, a prisustvovaće komemoraciji povodom desetogodišnjice tragičnog događaja.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI), nakon sastanka sa ministrima vanjskih poslova tri države, Žurić će dati izjavu za javnost. Uslijediće polaganje zajedničkog vijenca na Spomenik „12 ruža“, nakon čega će biti položen vijenac na Spomenik žrtvama željezničke nesreće kod Bioča.

Planirana je komemoracija u Gostunu kod spomen-obilježja stradalim đacima, na kojoj će govoriti Vigenin.

Tokom programa u Prijepolju, Lukšić, Vigenin i Mrkić sastaće se sa predsjednikom te opštine, nakon čega će uslijediti izjave za medije.

Autobus sa đacima iz Bugarske, koji su se sa svojim nastavnicima vraćali sa ekskurzije, 5. aprila 2004. godine sletio je u rijeku Lim kod mjesta Gostun, na putu Prijepolje – Bijelo Polje.  Iz MVPEI su podsjetili da je, zahvaljujući hrabrosti i požrtvovanosti spasilaca i građana Bijelog Polja i Prijepolja, spašeno 38 putnika iz autobusa.

I. K.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.