Mahmutović: Ugljanin davao milione partijskim kolegama

Podeli vest:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING

Bespovratna sredstva za unapređenje poljoprivrede u Sandžaku, koje je dodeljivala Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja dobijale su i osobe koje nemaju nikakve veze sa selom, ali i udruženja koja su osnovana uoči konkursa, pokazuju izveštaji ove Kancelarije, koje je predstavila Gradska uprava Novog Pazara.

 

Gradska uprava Novog Pazara predstavila je izveštaje sa imenima dobitnika bespovratnih sredstava na kojima ima i dosta članova SDA Sandžaka.

 

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović ocenio da je bilo pronevera jer je na čelu Kancelarije bio predsednik te stranke Sulejman Ugljanin. Mahmutović je na konferenciji za novinare zatražio od državnih organa da ispitaju moguće zloupotrebe.

 

– Ugljaninov zet Haris Gegić dobio je 800.000 dinara, a član Gradskog odbora SDA u Novom Pazaru Rešad Ugljanin 350.000 dinara. Obojica žive u samom centru grada i apsolutno nikakve veze sa selom nemaju. Čak je novac za razvoj poljoprivrede dobila krojačka radnja “HIS” čiji je vlasnik Mirsad Ikić, funkcioner te stranke – izjavio je Mahmutović.

 

Osim članova SDA Sandžaka, novac su. zvtdi Mahmutović, dobijala i udruženja koja su osnivana pred raspisivanje konkursa. Tako su po pet miliona dinara dobila udruženja “Moderni Sandžak”, “Klekovite njive” i “Giljeva”, 1,3 miliona dinara dobio je “Planet fud Balkan”, a Centar za održivi razvoj sela milion dinara.

 

Zemljoradnička zadruga “Moderni Sandžak” bavi se uzgojem krava, osnovani su 2005. godine, a zamenik direktora bio je Amir Hasurdžić, član Glavnog odbora SDA Sandžaka.

 

Udruženja “Klekovite njive” i “Giljeva” osnovana su neposredno pred raspisivanje konkursa 2011. godine, a iza prvog stoji Rešad Trubljanin, član Gradskog odbora SDA Sandžaka u Novom Pazaru.

 

U SDA Sandžaka odbacuju ove navode, uz tvrdnju da su svi konkursi Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja sprovedeni transparetno, a da je izveštaje o dodeljenim sredstvima usvojila Vlada Srbije.

 

– Tokom Ugljaninovog mandata pomoć je dobilo više od 1.500 poljoprivrednika iz Sandžaka, u Prijepolju je zabeležen veliki porast proizvodnje malina, a na Pešteri je obnovljen stočni fond. Radi se o običnim izmišljotinama vladajućih stranaka u Novom Pazaru koje na ovaj način žele da skrenu pažnju sa korupcionaške afere u koju su umešani njihovi najviši funkcioneri – rečeno je agenciji Beta u toj stranci.

 

U aprilu 2014. godine, zaposlene, predmete i arhivu Kancelarije preuzelo je Ministarstvo privrede.

 

Na pitanje da li je bilo provera da li su sredstva namenski trošena i ko je vršio proveru rečeno je da nisu učestvovali u utvrđivanju kriterijuma i odabiru projekata koje je Kancelarija finansirala.

 

“Na osnovu uvida u dokumentaciju možemo samo reći da je Kancelarija dodelila ta sredstva i izvršila obaveze prema ugovorima koje je sklopila sa privrednim subjektima i drugim pravnim licima. Ministarsvo privrede nadležnim organima daje punu podršku da istraže sve sumnjive radnje i eventualne zloupotrebe”, navodi se u odgovoru tog Ministarstva.

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne...

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba...

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put...

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer...

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod...

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog...

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao...

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje...

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru...

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na...

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na...

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja...

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod...

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja...

MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING