Malinari se uzdaju u pomoć Vučića

Uice — Predsednik Saveza „Srpska malina“ Dragan Vukajlovi izjavio je da malinari mnogo oekuju od sutranjeg sastanka sa potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vuiem.

„Oekujemo od Vuia reenje problema korupcije u malinarstvu, uz uvoz malina koje se izvoze kao srpske, i izvoza srpske maline preko erki-firmi u inostranstvu“, rekao je agenciji Beta Vukajlovi.

On dodaje da e malinari traiti od Vuia preispitivanje konfuzne Uredbe Ministarstva finansija o oporezivanju proizvodjaa malina.

„Ne odustajemo od akontne cene od 250 dinara. Hladnjaari ne nude nita, i na veini otkupnih mesta nalaze se prazni, beli blokovi, bez napisane otkupne cene koje emo poneti na sastanak u Beograd“, kae predsednik Saveza „Srpska malina“ iz Arilja.

Po njegovim reima, u zapadnoj Srbiji je istaknuta akontna cena od 135 dinara, odnosno 155 dinara.

Savez „Srpska malina“ po reima predsednika, okuplja udruenja iz devet optina i ima 7.000 lanova iz Arilja, Bajine Bate, Kosjeria, Poege, Uica, aka, Gornjeg Milanovca, Nove Varoi i Prijepolja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.