Malinari zadovoljni cenom i rodom

Ovogodišnjim rodom i otkupnom cenom maline proizvođači ovog jagodičastog voća u Prijepolju su zadovoljni.

zvornikdanas-maline-2

Oni kažu da su na otkupnu cenu uticali i otkupljivači, kojih je ove godine u bilo šest, dok su prošle godne bili prinuđeni da proizvode predaju samo jednoj otkupnoj stanici.

„Vreme nam je išlo na ruku i rod je sličan prošlogodišnjem, a cena je donela znatnu zaradu našim malinarima“, rekao je predsednik Udruženja „Zlatna malina“ Mirsad Obućina.

On je apelovao na sve proizvođače da obrate pažnju na zasadni materijal, jer ima sadnica sumnjivog kvaliteta, kojima se donose razne vrste bolesti, što se može loše odraziti na ukupnu proizvodnju maline u ovoj sandžačkoj opštini.

Osim toga, malinari iz seoskih predela zadovoljni su i činjenicom da su otkupljivači dolazili do njihovih plantaža za otkup proizvoda, što do sada u Prijepolju nije bila praksa.

Prijepolje je opština koja svake godine ima sve više zasada maline.

Belida Šehović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.