Marina Maljković: Spasite košarku!

utorak, 02. jul 2013, 00:27 – 00:34

Stanje u srpskoj ženskoj košarci teško uprkos senzacionalnom nastupu reprezentacije na Evropskom prvenstvu. „Ako je ženska košarka mrtva, neka me obaveste da znamo gde da je sahranimo“, rekla je Marina Maljković.

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je večeras da je stanje u tom sportu izuzetno teško i pozvala državu da reaguje i pomogne Partizanu koji je nosilac igre nacionalnog tima.

„Nisam želela o tome da govorim ranije, sada moram da kažem kao selektor i trener jednog od najvećih klubova u zemlji. Pre i za vreme prvenstva Evrope nisam želela da unosim nemir, iako je bilo teško, ali projekat Partizan – mini reprezentacija je propao“, rekla je Maljkovićeva novinarima na aerodromu Nikola Tesla, po povratku sa šampionata u Francuskoj.

„Koliko je on uspešan govori rezultat ženske reprezentacije Srbije. Šest košarkašica i ja smo na ulici. Jako nam je teško. Apelujem na državu da nam konačno kaže šta se dešava sa ženskim sportom i košarkom u Srbiji“, naglasila je Maljkovićeva.

Ona je dodala da u ovom trenutku ne može da pravi planove za Svetsko prvenstvo i da ne zna kakva je budućnost ženske košarke.

„Imali smo ozbiljne planove, ali nismo naišli na razumevanje državnih organa, da imamo ozbiljnog evroligaša, kako bi bili konkurentni najboljim reprezentacijama. Želim da mi neko da direktan odgovor, ako je ženska košarka mrtva, neka me obaveste da znamo gde da je sahranimo“, poručila je selektorka nacionalnog tima.

Maljkovićeva je naglasila da reprezentacija može daleko da dogura, što je i pokazala kada je bez nekoliko standardnih igračica izborila plasman na EP.

„Govorim u ime sporta, svih klubova u Srbiji koji su na granici da propadnu. Devojke su u Francuskoj igrale kvalitetnu košarku i pokazale fanatačnu borbenost, svakako da ove reprezentacija sa još nekim devojkama može daleko da dogura. Baš zato što mislim da ova mala Srbija može, ima potencijal i može da pravi ozbiljne rezultate na velikim takmičenjima, to i govorim“, kazala je ona.

Maljkovićeva je manji deo konferencije za medije posvetila igri i uspehu košarkašica u Francuskoj.

Srbija.jpg

„Posle finala smo shvatile s kime smo igrale. Ako je neko razočaran što nije osvojena medalja, to smo mi. Imamo toliko toga da kažemo, puni smo emocija. Bile smo pravo iznenađenje šampionata, ispred nas su Turska, Francuska, Španija. To su države i savezi koji dugi niz godina ulažu u žensku košarku i moramo biti realni. Najveće dostignuće je imidž koji smo stvorili za srpsku žensku košarku“, rekla je Maljkovićeva.

Dočeku srpskih košarkašica, pored oko 100 navijača, prisustvovao je i predsednik nacionalnog Košarkaškog saveza Dragan Đilas koji je obećao da će reprezentatvke biti nagrađene sa 60.000 evra.

„Ovo je ogroman uspeh, projekat koji smo započeli pre dve godine dao je sjajan rezultat na koji smo svi ponosni. Nismo svesni uspeha, mi smo jedina ekipa koja je ušla među četiri najbolje selekcije bez ijedne naturalizovane igračice. Predložiću Upravnom odboru da žensku ekipu nagradi sa 60.000 evra“, rekao je Đilas.

Srpske košarkašice zauzele su četvrto mesto na prvenstvu Evrope u Francuskoj pošto su u utakmici za treće mesto izgubile od selekcije Turske sa 92:71.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.