Медијима из Прибоја и Новог Пазара и ове године највише новца из буџета општине Пријепоље

Podeli vest:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Новинарска солидарност – Подршка кампањи Телевизије Форум
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING

И ове године, стручна комисија за оцену медијских пројеката проценила је да пројекти медија из Новог Пазара и Прибоја највише могу допринети остваривању јавног интереса из области јавног информисања у општини Пријепоље.

Тако је Информативном центру Прибој, од девет милиона расподељених за информисање у овој години, определила 2 милиона 860 хиљада динара за пројекат „Пријепољски мозаик“. Подсећамо да је овај медиј прошле године из буџета општине Пријепоље добио приближну суму новца – 2 милиона 900 хиљада динара за пројекат „Хроника Пријепоља“.

Санџак телевизија из Новог Пазара, у односу на прошлу годину, добила је 210 хиљада динара више новца и њен пројекат „Пријепољска хроника 3“ ове године из буџета општине Пријепоље биће финансиран са 2 милиона 310 хиљада динара.

Трећи медији са највише опредељених средстава је из Пријепоља – портал Пријепоље Инфо, коме је за пројекат „Информисање јавности о активностима локалне самоуправе са освртом на пољопривреду и сеоски туризам – шансе развоја општине Пријепоље“ опредељено 700 хиљада динара. Овај портал један је од четири медија из Пријепоља која су добила средства из буџета општине Пријепоље. Иако најмлађи медији од свих, стручна комисија проценила је да је његов пројекат бољи од пројеката Телевизије Форум, Полимља и портала ПП медиа, којима је опредељено по 500 хиљада динара. Портал Пријепоље Инфо регистрован је пре годину дана у АПР-у, а уредница портала је Мирјана Теодоровић.

Телевизији 5 плус из Ужица, за пројекат „Спорт у Пријепољу“, опредељено је 560 хиљада динара, Санџачкој новинској агенцији Сана 500 хиљада динара за пројекат „Пријепољске мулимедијалне новине“. Са 450 хиљада динара финансираће се пројекат „Фељтон: Културна блага муслимана Пријепоља“ Издавачке установе Ел Келимех из Новог Пазара. ТВ Златар из Нове Вароши је за пројекат „Златарска хроника“ додељено 120 хиљада динара.

Стручну комисију за оцену медисјких пројеката ове године чинили су медијски радници Драган Љељен, Џенис Шаћировић и Сеад Тртовац. Решење о образовању стручне комисије општина Пријепоље донела је 26. августа ове године.

Пошто у Решењу нису наведене биографије именованих чланова, питали смо гугл. За Драгана Љељена у обајвљеној вести на ПП медиа из јуна ове године наведена је функција да је помоћник председника општине Прибој за односе са јавношћу и рурални развој. Џенис Шаћировић је асистент и докторант на Департману за правне и филолошке науке Универзитета у Новом Пазару. Председник је Скупштине Матице Бошњака Санџака и главни и одговорни уредник Ревије „Санџак“. Редовни је члан НУНС-а. Сеад Тртовац, који је био члан комисије и прошле године, је дипломирани правник и секретар Интернационалног универзитета у Новом Пазару. Прошле године покушали смо да добијемо одговор у ком је новинарском удружењу овај медијски радник, али Тртовац није одговорио на наша питања.

Питали смо представнике новинарских удружења Локал преса, Независног удружења новинара Србије и Независног удружења новинара Војводине да ли знају ко су медијски радници изабрани да буду чланови стручне комисије у Пријепољу. Стигли су одговори да не знају и да се годинама уназад у многим општинама игноришу њихови предлози за чланове стручних комисија.

У Белој књизи конкурсног суфинансирања коју су медијска и новинарска удружења издала 2016. године, указали су на многобројне проблеме, израдивши притом и препоруке како би се они могли решити. У њој се наводи да стручне комисије морају бити већински састављане од кандидата које су предложила новинарска и медијска удружења, а постоје дуже од три године, наравно, под условом да такав предлог постоји. Генерално, важно је водити рачуна о евентуалном сукобу интереса међу члановима стручне комисије, односно предвидети прецизне механизме за разрешавање тог сукоба, наводи се у Белој књизи.Закључак је да је избор представника нерепрезентативних удружења у стручне комисије од стране локалне самоуправе најчешће сигнал за могуће нерегуларности и неправилности, а по правилу га прати нетранспарентност процеса.

The post Медијима из Прибоја и Новог Пазара и ове године највише новца из буџета општине Пријепоље appeared first on ForumInfo.rs.

Forum Info

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne...

Prijepolje kroz vrijeme

To je u stara vremena bio veliki šeher. Kad je Osvajač...

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba...

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put...

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer...

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod...

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog...

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao...

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje...

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru...

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na...

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na...

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja...

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod...

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja...

Prijepolje na društvenim mrežama

MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING