Mladi iz Velike Župe podelili 250 paketa humanitarne pomoći

Prijepolje – Od početka vanrednog stanja do danas grupa mladih iz prijepoljskog naselja Velika Župa podelila je oko 250 paketa jednokratne pomoći domaćinstvima kojima je ona bila neophodna. Pomoć je deljena u šest huanitarnih akcija gde je svaka nova bila jača od predhodne po svom obimu, što dosta govori o Prijepoljcima kao humanim ljudima.

Pomoć stigla i u planinske krajeve, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Inicijator akcije Lazar Špica kaže da je prvu akciju sam sa ocem samoinicijativno pokrenuo, njegova je bila ideja, novac su zajedno donirali a prevoz je bio očev. Nakon prve akcije javili su se prijatelji koji su hteli da podpomognu naredne akcije. Tako da je u svakoj narenodnoj akciji bilo više novca a samim tim i paketa pomoći, više vozila za prevoz kako bi se dostavila pomoć na prave adrese a tako se širilo i geografsko područije koje je humanost pokrivala.

Podeljeno 250 humanitarnih paketa najugroženijim, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

– U šestoj akciji je skupljeno  preko 80 paketa pomoći od kojih su neki stigli i do nepristupačnih terena kao što je Jadovnik a zahvaljujući Dušanu Šljukiću koji nam je ustopio terensko vozilo. Naravno svega ovoga ne bi bilo, bar ne u ovom obimu da nismo imali podršku braće Marković Miloša i Strahinje iz Švajcarske i  Zvezdana Trajilovića, komšija Idriza Makića, Fernada Came, Admira Kaljića, Radoja Špice i mojih drugova – kaže inicijator akcije Lazar Špica.

On navodi i da će se akcije i dalje sprovoditi smanjenim intenzitetom jer je glavni udar pandemije prošao.

– Nadamo se da će sve manje vrebati opasnost od pandemije i da će uskoro iščeznuti virus ali ako zatreba mi smo tu da pomognemo uvek – zaključuje Špica. 

PP Media

The post Mladi iz Velike Župe podelili 250 paketa humanitarne pomoći appeared first on PPmedia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.