Monika Beluči kao špijunka u Kusturicinom filmu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Štampaj
Facebook
Email
WhatsApp

Galerija

TREBINJE – Poznata svjetska filmska diva Monika Beluči je po dolasku u Trebinje u popodnevnim časovima, nakon kratkotrajnog odmora i osvježenja na spratu „Hotela Platani“ u centru grada, već u 20 časova, zajedno sa režiserom filma „Na mliječnom putu“ Emirom Kusturicom, održala konferenciju za štampu, na kojoj je izrazila oduševljenje zbog srdačnog dočeka Trebinjaca, ali i zbog činjenice što će biti dio novog projekta Emira Kusturice.

„Moji prvi utisci o Trebinju su u potpunosti novo iskustvo zbog kojega sam vrlo uzbuđena,  jer je novo iskustvo za mene i vaš grad i vaša zemlja, ali će i ovaj film biti moje novo iskustvo kroz koje će, nadam se, spoznati bolje mnoge stvari“, istakla je glumica na presu.

Ona kaže da će joj sve te okolnosti predstavljati i dodatnu motivaciju za rad na filmu Emira Kusturice, jer je veliko uzbuđenje i sreća raditi sa ovakvim režiserom, ali je to, kako dodaje, istovremeno i veliki izazov koji, kao i svako filmsko ostvarenje, iziskuje veliki i naporan rad.

Kaže da se ne snalazi lako ni sa srpskim jezikom i svjesna je da će joj jezička barijera predstavljati značajnu prepreku, ali, kako dodaje uz osmijeh i nekoliko riječi na srpskom, odlučna je da i tu poteškoću savlada.

Belučijeva je, kaže, u potpunosti spremna da već sutra krene na snimanje koje će trajati desetak dana u svim krajevima Hercegovine, odnosno, tri dana se snima na Zelengori, dva dana na Mokroj Gori, tri dana na Kamenoj Gori kod Prijepolja, pa zatim u Hutovu Blati gdje se snimanje prekida i pravi se kratak odmor, a nakon toga slijedi snimanje od oko mjesec ipo dana u selu Uvjeća kod Trebinja.

„Svo vrijeme snimanja u Hercegovini ću biti u Trebinju, odakle se odlazi na snimanja“, objasnila je ona, dodavši da scenario Emira Kusturice i njegove kćerke Dunje obiluje raznolikostima i različitim aspektima i situacijama iz života koje joj se jako sviđaju.

„Sam film je kao i svaki film o ratu koji se mogao odvijati bilo gdje, film u kome je najvažnije ljudsko osjećanje i ljudska priroda“, dodala je ona. 

Sam Kusturica je, međutim, istakao da je Moniku Beluči izabrao za glavnu glumicu upravo iz razloga što je u pitanju glumica koja može da iznese takav jedan scenario, a da je pri tome u pitanju glumica izuzetne ženstvenosti, koja, budući da igra špijunku koja se zaljubljuje u Kostu, glavnog lika, upravo odgovara njegovoj zamisli, dok je i Belučijeva izrazila zadovoljstvo što će joj glavni partner biti upravo sam režiser.

„Ovo jeste film koji je mogao da se desi bilo gdje, a u kome jedan vojnik iz okupiranog sela nosi mlijeko putem na kome sreće zmije i počinje da ih hrani, ali u tome selu upoznaje i ženu u koju se zaljubljuje, da bi ga na kraju zmije spasile, ljubavna se priča razvila, ali u njenom trećem dijelu taj glavni junako ostaje sam i živi kao monah, žrtvujući se simbolićki svaki dan“, rekao je kratko Kusturica, objašnjavajući da je i ovdje, kao i nekim drugim njegovim ostvarenjima, pomiješana  stvarnost i realnost, a rat uzet kao osnova priče.

Osim Kusturice i Belučijeve, u filmu će se pojaviti i poznata srpska glumica Sloboda Boba Mićalović, glavni glumac iz filma „Crna Mačka Beli Mačor“, kao i jedna glumica starije generacije iz Skoplja, dok će ostatak glumačke ekipe činiti glumci naturščici. 

Film „Na mliječnom putu“, koji se radi kao američko-meksičko-srpska koprodukcija, završiće se krajem novembra mjeseca, a publika ga može očekivati na idućem Kanskom festivalu.

Ne ponaša se kao uobražena filmska diva

Zanimljivost da se Belučijeva u Trebinju ni po čemu ne ponaša kao uobražena filmska diva, ona sam je komentarisala slijeganjem ramena, ističući da je ona tu da radi i da je to za nju najvažnije.

Do okončanja pres konferencije ipak nije stigla da proba nijedno od hercegovačkih jela, ali je iz automobila uspjela vidjeti dio grada koji će joj se, dodaje, sigurno svidjeti zbog njegove kamene arhitekture…

Vezane vijesti:

Monika osmijehom pozdravila Trebinjce

NE PROPUSTITE

MARKETING
MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne...

Prijepolje kroz vrijeme

To je u stara vremena bio veliki šeher. Kad je Osvajač...

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba...

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put...

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer...

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod...

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog...

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao...

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje...

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru...

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na...

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na...

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja...

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod...

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja...

Dešavanja u gradu

16 апр
Tue 18:00
Dom Kulture, Prijepolje

BABA JAGA – SINH

Prijepolje na društvenim mrežama

Grad Prijepolje

Poslovni vodič

MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING
×