Monika Beluči na radnom zadatku

DANAS PRVA KLAPA

14. 08. 2013.

10:38     10:40

0

Reditelj Emir Kusturica izjavio da je italijanska glumica Monika Beluči najbolji izbor za ulogu obavještajke u njegovom filmu „Ljubav i rat“ preimenovanom u – „Na mlječnom putu“ i da ne postoji nijedna osoba na svijetu koja bi bila bolja od nje. Prva klapa filma pada danas na Zelengori.

 

<!—->

Kusturica je na konferenciji za novinare u hotelu „Platani“, kojoj je prisustvovala i filmska diva Monika Beluči, istakao da je njena uloga veoma zanimljiva i da je ona može na pravi način „iznijeti“. 

„Riječ o veoma ženstvenoj osobi koja treba da igra sasvim suprotnu ulogu, odnosno obavještajku, koja se u posljednjem ratu izgubila i promijenila identitet“, pojasnio je Kusturica, koji u filmu igra Kostu, glavni muški lik. 

On je dodao da Monika glumi osobu koja u život Koste ulazi tako što preko njega pokušava da se domogne pasoša i druge zemlje, ali se na kraju ta priča pretvara u veliku ljubav i ona se za njega žrtvuje dok on provodi život u čudnoj navici da se svaki dan penje na najviše brdo iznad grada. 

„Za takvu ulogu ne postoji bolja osoba na svijetu od Monike. Kada bi vas pitali u koju ženu bi se mogli zaljubiti na prvi pogled, onda bi to svakako bila ona“, istakao je Kusturica, odgovarajući na pitanje zašto je za jednu od uloga izabrao baš ovu filmsku divu. 

<!—->

Kusturica je pojasnio da je film „Ljubav i rat“ priča o ljubavi i ratu, jedna, kako je rekao, mitološka dimenzija koju igra zmija u ljudskim životima još od prije Starog zavjeta. 

„Ovo je neobičan, istorijsko-avanturistički film i najvažnije je da su u njemu pokrenute sve bazične i egzistencijalne ideje o ljudskom životu“, rekao je Kusturica. Beluči je istakla da je zadovoljna ponovnom saradnjom s Kusturicom, naglašavajući da poštuje njegov rad. 

„Zaista sam uzbuđena što sam tu, zadovoljstvo mi je da budem u vašoj zemlji, da radim sa Emirom, veoma sam motivisana, za mene sve ovo donosi jake emocije, film je zaista jak, nasilan, vrlo intenzivan rekla bih“, istakla je Belučijeva, napominjući da je naučila jezik za potrebe filma, kao i da je upoznata sa lokacijama na kojima će se snimati film. 

„Očiztila babu, oprala joj kozu, nahranila je, a ona me pita jesi li ti jela“, rekla je vidno raspoložena i nasmijana glumica odgovarajući na pitanje novinara kako je naučila jezik.

 

<!—->

Iako je riječ o krševitim predjelima, poznata Italijanka je rekla da joj to neće predstavljati problem i da je spremna za ulogu. Ona će prvih desetak dana, koliko će trajati snimanje, biti smještena u hotelu „Platani“ u centru grada. 

Prva tri dana kadrovi će se snimati na Zelengori, dva dana na Mokroj Gori, a potom na Kamenoj Gori kod Prijepolja, a nakon toga filmska ekipa se vraća u Hutovo blato. 

Poslije snimanja na ovim lokacijama uslijediće pauza, nakon čega će se u mjestu Uvjeća kod Trebinja snimati mjesec i po. U filmu Emira Kusturice „rame uz rame“ sa Monikom Beluči igraće i srbijanska glumica Sloboda Mićalović. 

Materijal s presa možete pogledati u nastavku:

Doček Monike Beluči, materijal RTS-a:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.