Mostovi Balkana

Pod pokroviteljstvom opštine Prijepolje i Ministarstva kulture Srbije

Autor: I. H. D.

Prijepolje – Pod pokroviteljstvom opštine Prijepolje i Ministarstva kulture Republike Srbije Dom kulture organizuje šestu Međunarodnu smotru izvornog stvaralaštva pod nazivom „Mostovi Balkana“.

Smotra je počela sinoć koncertom folklornih ansambala na platou Doma kulture, a nastavlja se danas defileom gradskim ulicama svih učesnika. Centralna manifestacija, nastup folklornih ansambala i izvornih grupa, održaće se u prirodnom ambijentu planine Jabuka kraj Prijepolja.

Organizator je pozvao tridesetak folklornih ansambala i izvornih grupa iz Srbije, ali i zemalja u okruženju, Bugarske, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Albanije.

Program smotre čine tradicionalno narodno pevanje i igranje kao i muziciranje na tradicionalnim instrumentima uz promociju narodnih nošnji, a biće priređena i prodajna izložba narodnih rukotvorina i proizvoda domaće radinosti izlagači iz raznih delova Srbije. U ime organizatora stručne poslove u oblasti etno-muzike realizovaće Danka Laić, etnomuzikološkinja iz Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.