Najslabiji odziv u Prijepolju

Prema podacima Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) u tehničkom mandatu, najbolji odziv zabeležen je u opštini Tutin, gde se za nastavu na bosanskom jeziku od ukupnog broja anketiranih roditelja, izjasnilo 91 odsto, na drugom mestu je Sjenica sa 86 procenata, Novi Pazar je treći sa 65 odsto. Najslabiji odziv zabeležen je u Prijepolju, gde je anketirano 209 roditelja – 105 se izjasnilo za nastavu na bosanskom, a 104 za nastavu na srpskom jeziku.

Esad Džudžević, predsednik BNV, na jučerašnjoj konferenciji, rekao je da su rezultati ankete „odraz nacionalne strukture stanovništva na ovom području“.

– Sve je spremno da 1. septembra nastava na bosanskom jeziku krene u svim školama, a do tada nastojaćemo da formiramo po jedno odeljenje bosanskog jezika u školama u Novoj Varoši i Priboju – naglasio je Džudžević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.