Нема листе чекања у вртићима у општини Чајетина (ВИДЕО)

Општина Чајетина улаже велика средства у развој инфраструктуре, између осталог и у предшколске објекте. За образовање деце и младих из општинског буџета за 2019. годину биће издвојено око 221 милион динара.

„Овај дечији вртић је пример за Србију, говори о томе да општина Чајетина има будућност, да ови људи који живе овде знају зашто остају и цене и вреднују све оне наше традиционалне вредности и подржавају ово што ми радимо“, каже председник општине Чајетина Милан Стаматовић.

У изградњу предшколских објеката у протеклих десетак година уложено је око 130 милиона динара, а за опрему додатних 22 милиона.

„Средства која су уложена из локалног буџета приходују се од грађевинског земљишта и улажу у инфраструктуру, у овакве објекте, и то је једна добра синергија између инвеститора и општинског руководства и свих наших установа“, додаје Стаматовић.


Поред објеката у Чајетини и Златибору мислило се и на оне који живе у сеоским срединама. Стимиулативни услови за раст, развој и учење створени су у пет месних заједница, почевши од Криве Реке (2008), преко Сирогојна (2009), Мачката (2012), Шљивовице (2014) до Рожанства (2017), каже директорка Предшколске установе “Радост“ Јелена Митрашиновић Брашанац.

Вртић није више место за чување деце већ је образовна установа у којој се на један систематичан и плански начин приступа образовању деце у том најосетљивијем периоду. У нашим вртићима налази се више деце него што је рођено на територији општине Чајетина, каже директорка.

Председник Општине Милан Стаматовић каже да се у Чајетини повећава број становника у селима јер остају и враћају се млади, и додаје да ће због тога локална самоуправа наставити да ради на изградњи подстицајног амбијента за живот свих становника општине Чајетина. Предшколске програме тренутно похађа 559 деце, односно више од 100 oдсто деце рођене на територији општине Чајетина.

ForumInfo.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.