Nema reči o gašenju kluba, poručuju iz FK “Polimlje“, pred vanrednu skupštinu (VIDEO)

Доскорашњи председник „Полимља“ Миливоје Матовић поднео је неопозиву оставку крајем децембра, па је Управни одбор клуба заседао почетком јанура, и за петак, 25. јануар, заказао ванредну скупштину, на којој ће неки од чланова бити изабран за новог председника. Скупштина броји двадесет једног члана. Рачун клуба је у блокади, али је износ знатно мањи, него што се прича, каже секретар ФК „Полимље“ Бојан Свичевић, који наводи да је рачун тренутно у блокади за 29.500 динара.


Свичевић каже да овај износ дуговања није коначан јер клуб оптерећују тужбе бивших играча и тренера, које сежу још из 2009. и 2010. године. Оне су, због дужине трајања процеса, адвокатских и судских трошкова и камата, вишеструко премашиле почетна потраживања. Ту су и трошкови одштетног захтева играча „Радничког“, који је 2014. године погођен каменом у главу на утакмици у Пријепољу, као и дугови из прошле сезоне, када се, са „Дрином“ из Љубовије, до пред сам крај првенства водила борба за пласман у Српску лигу.

Тада је, због амбиција, у клубу играло више играча са стране, који су били приоритет приликом исплате хранарина. Зато се данас дугује играчима из Пријепоља и помоћном особљу, каже секретар. Упркос свим тешкоћама нема ни речи о гашењу клуба, каже Свичевић.

„Одговорно тврдим да, од свих 21 члана сутрашње скупштине, никоме није пало на памет да сутра разматрамо ту могућност. Имамо клуб у окружењу, који нећу именовати, који је у вишемилионској блокади, па нико из тог места није пустио ову причу, нити размишља о гашењу клуба“, каже Свичевић. „Уз дужно поштовање, према свим спортским клубовима, ипак, Пријепоље се познаје по Полимљу, када је спорт у питању“, додаје.

Свичевић истиче да „Полимље“, од оснивања па до данас, има велику подршку локалне самоуправе и да су уверени како ће тако и остати. Рекао је да ће на Скупштини сви чланови бити детаљно упознати са комплетном ситуацијом у клубу, пре свега финансијском.

The post Нема речи о гашењу клуба, поручују из ФК “Полимље“, пред ванредну скупштину (ВИДЕО) appeared first on ForumInfo.rs.

Izvor: Forum Info Prijepolje
Forum Info Prijepolje

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Prethodni Braća Ammar i Deni Mešić režiraju dve predstave Amaterskog pozorišta Doma kulture

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.