Нов начин рада у ОШ „Душан Томашевић Ћирко“

Информатичке радионице, креативне радионице за предшколце и млађе разреде, припрема ђака за завршни испит и такмичења, учење енглеског и немачког језика, школа шаха, стоног тениса, ученичка задруга, предузетништво, израда домаћих задатака…само су неке од активности које су осмислили наставници из ОШ „Душан Томашевић Ћирко“ у оквиру пилот пројекта  Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Једна од радионица је и Волимо да истражујемо, коју је осмислила наставница историје Селма Подбићанин.Највеће интересовање међу ђацима било је за учење немачког језика, за који се пријавило скоро 70 ученика, а онда за информатичке радионице. Упознавање са радом рачунара, безбедност на интернету, видео игрице, умрежавање рачунара, упознавање са оперативним системима само су неке од области предвиђене овом радионицом.

У овај део активности укључена су деца од предшколског узраста до 8. разреда, који су по узрасту подељени у четири групе. Уз подршку локалне самоуправе за све ђаке који остају на активностима обезбеђен је оброк, сав неопходан материјал, као и превоз. Ефекти пилот пројекта биће познати на крају школске године.

Овај начин рада предвиђен је Стратегијом развоја образовања до 2020. године, а у овај пројекат укључено је нешто више од 200 основних школа у Србији. Међу 10 основних школа које су у надлежности Школске управе Ужице, осим школе у Великој Жупи је и основна школа „Бошко Буха“ из Ивања.

Више у видео прилогу:

The post Нов начин рада у ОШ „Душан Томашевић Ћирко“ appeared first on ForumInfo.rs.

Forum Info

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Prethodni Hotel Putnika na prodaju sa bazenom i sportskim terenima

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.