Nova Varoš: Novčana pomoć i namirnice za najugroženije građane

Nova Varoš – U periodu od 16.marta do danas je podeljeno preko 2.000.000 dinara ( 640 domaćinstava ) u vidu jednokratnih pomoći kroz novčane iznose od najmanje 3.000 dinara, a  višečlanim porodicama su odobravani i iznosi veći od 3.000 dinara. Кorisnici ove vrste pomoći su se izjašnjavali da li žele da podignu novac ili da podignu vaučere za nabavku namirnica, navode u saopštenju za medije iz Opštine Nova Varoš.

U gradu na padinama Zlatara brinu o najugroženijim građanima tokom vanrednog stanja, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

-Ovaj vid pomoći je dostupan svim domaćinstvima čija mesečna primanja ne prelaze 20.000 dinara, bilo da se radi o penzionerima ili da se radi o drugim kategorijama stanovništva (samohrani roditelji, nezaposlena lica, invalidi i svi ostali). Sa ovom praksom će biti nastavljeno i u narednim periodu. Svim licima se ovaj vid pomoći isporučuje na kućnu adresu pomoću timova volontera koji vaučere ili novac nose direktno na adresu svih koji su podneli zahteve i javili se Centru za socijalni rad u Novoj Varoši. Na pružanju ovog vida pomoći našim najugroženijim kategorijama stanovništva nećemo stati ni nakon završetka vanredne situacije, već ćemo taj vid pomoći provoditi kako do sada, tako i u budućnosti – stoji u saopštenju.

Opština Nova Varoš uz pomoć i saradnju sa  Crvenim krstom u Novoj Varoši je obezbedila oko 250 paketa pomoći osnovnih životnih namirnica i higijene svim ostalim porodicama koje ne spadaju u gorepomenute kategorije stanovništva, a zbog trenutne situacije se nalaze u problemu. Crveni krst uz saradnju sa opštinom Nova Varoš, i Centrom za socijalni rad vrši dostavu ovih paketa svojim korisnicima preko volonterskih službi koje su prisutne svaki dan na terenu.

-Opština Nova Varoš će obezbediti i dodatna sredstva Crvenom krstu ukoliko budu potrebna za dodatnu nabavku osnovnih životnih namirnica i paketa higijenski proizvoda koji će biti dostupni našim sugrađanima kojima se ukaže potreba za istim- zaključuje se u opštinskom saopštenju za javnost, uz molbu svim građanima da ostanu u svojim kućama i da preduzmu sve mere protiv širenja  epidemije.

PP Media

The post Nova Varoš: Novčana pomoć i namirnice za najugroženije građane appeared first on PPmedia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.