Nove prese za reciklažu stižu u Prijepolje

Zahvaljujući prekograničnom Projektu o edukaciji iz oblasti zaštite životne sredine CLEAN, opštine Prijepolje i Nova Varoš dobile su 116 kontejnera za PET, papir, staklo i metal, kao i odgovarajuće prese za baliranje ovog otpada. 

slika198

Koordinator ovog projekta Safet Bukvić kaže da će u Novoj Varoši biti formirano 17, a u Prijepolju 12  „zelenih ostrva“.

“Ova ostrva će biti obeležena odgovarajućim tablama sa uputstvom o načinu korišćenja kontejnera”, rekao je Bukvić.

Ovaj projekat, čija je ukupna vrednost preko 390.000 evra, a koji sufinansira EU, zajednički realizuju opštine i javna komunalna preduzeća iz Nove Varoši, Prijepolja, Pljevalja, Berana i Nikšića.

Projekat traje 20 meseci, a njegova realizija je počela pre godinu dana.

Do sada je održano niz edukacija i obrazovnih časova za građane, kao i za učenike nižih razreda osnovnih škola.

“Predavanja su bila pripremljena tako da direktno uključe slušaoce kroz kratke vežbe, postavljanje pitanja, navođenje primera ili davanje predloga. Cilj je bio da prisutni građani steknu, a zatim i prenesu drugima znanje iz oblasti životne sredine”, rekao je Bukvić.

Cilj projekta je da podigne nivo znanja građana u svim partnerskim opštinama, jačanje materijalnih i ljudskih kapaciteta opština, smanjenje broja divljih deponija, kao i uspostavljanje trajnih poslovnih veza između opština u Srbiji i Crnoj Gori.

Emina Čokić

Izvor: RTVNP

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.