Нови апарат за анестезију у пријепољској болници

Општа болница је нови апарат за анестезију са пацијент монитором добила на конкурсу Министарства правде за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења. Примењиваће се у операционој сали пријепољске хирургије а значајно ће олакшати рад анестезиолога Опште болнице у Пријепољу.


Др Љубинко Радаковић, један од четворо анестезиолога, колико их тренутно ради у пријепољској болници, каже да је исти уређај користио током специјализације у Београдуи да ће значајно допринети сигурнијем и лакшем раду као и комфору пацијената.

Директор Опште болнице др Зоран Дробњак каже да ће ова донација допринети да пријепољска болница, уз ужички Здравствени центар, остане лидер на пољу пружања медицинских услуга у Златиборском региону. Болница је већ два пута конкурисала за доделу средстава од опортунитета а Дробњак каже да ће се пријавити и на нове конкурсе јер је потребно обновити и другу опрему.

Апарат је већ тестиран и биће употребљен приликом првог следећег оперативног захвата који се изведе у хируршкој сали Опште болнице у Пријепољу. Пројекат за његову набавку је један од 150 подржаних за које је расподељено 470 милиона динара прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења.

Опширније у видео прилогу:

The post Нови апарат за анестезију у пријепољској болници appeared first on ForumInfo.rs.

Forum Info

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.