Novi Pazar domaćin narednih igara

Najvredniji rezultat ostvario je evropski prvak u bacanju kugle Asmir Kolašinac hicem od 20 metara i 31 centimetar. Epitet junaka Igara pripao je Gorani Cvijetić koja je u Sokolac odnela pet medalja osvojenih u atletici i Predragu Ranđeloviću, atletičaru iz Užica. Sportisti Novog Pazara, domaćini narednih Igara, preuzeli su zastavu MOSI.

Igre u Prijepolju su, po opštoj oceni njihovih aktera, organizovane vrhunski, kako i dolikuje najvećoj manifestaciji amaterskog sporta na Balkanu. Predsednik opštine Prijepolje i Organizacionog odbora MOSI Emir Hašimbegović, rekao je na zatvaranju da je prezadovoljan ostvarenim rezultatima sportista. On je i ovom prilikom istakao da je opština Prijepolje od Vlade Republike Srbije dobila veliku pomoć prilikom organizacije ove manifestacije.

– Želeli smo da Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama damo jednu novu dimenziju i pokažemo kako bi MOSI ubuduće trebalo da se organizuju. Cilj nam je da MOSI u sve tri zemlje, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, zauzmu mesto koje im pripada, rekao je Hašimbegović na zatvaranju Igara u Prijepolju.

Direktor Sportskog saveza Novog Pazara Enver Gusinac rekao je da se nada da će taj grad biti podjednako dobar domaćin kao što je bilo Prijepolje. „Prijatelji iz Prijepolja su nam postavili domaći zadatak i verujemo da ćemo sledeće godine biti dobri domaćini, te da će nam u tome pomoći Gradska uprava, sportisti ali i brojne institucije“, kazao je Gusinac.

Tokom pet takmičarskih dana u Prijepolju je u okviru MOSI održano oko 600 nadmetanja u različitim sportovima u kojima je učestvovalo oko 2.200 sportista.

Čestitka Šoštara i Korice

Predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar i generalni sekretar Saveza Dane Korica uputili su predsedniku opštine Prijepolje Emiru Hašimbegoviću zajedničku čestitku za veoma uspešnu organizaciju 50. jubilarnih MOSI koje su od 3. do 7. jula održane u Prijepolju.

– Svi dobro znamo sa koliko ste se problema suočavali u organizaciji ovako velike manifestacije kao što su 50. jubilarne igre, a koje ste vi i vaši saradnici, zajedno sa Sportskim savezom Prijepolja izuzetno uspešno organizovali. Verujemo da su svi učesnici Igara poneli izuzetne utiske sa ovog takmičenja i druženja, ističu u čestitki Šoštar i Korica i navode „da su i građani Prijepolja tokom igara bili u funkciji velikog gostoprimstva svih takmičara i gostiju, tako da su oni imali osećaj da su kod svojih kuća“. Na kraju čestitke predsednik i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije predsedniku opštine Prijepolje dodaju da je „veliko vaše angažovanje i vaših saradnika dalo prave rezultate, a objekti koji su izgrađeni tim povodom biće od izuzetne koristi sportistima i građanima Prijepolja i okoline.

Devet medalja za Novi Pazar

Iz Prijepolja sa jubilarnih 50. MOSI 62 sportista koliko je predstavljalo Novi Pazar donelo je devet medalja ( dve zlatne, jednu srebrnu i šest bronzanih ). Najuspešniji su bili karatisti i atletičari. Zlatne medalje osvojili su karatisti Lazar Jeremić ( do 68 kg ) i Tijana Vukomanović ( do 53 kg ), Vukomanovićevoj je pripala i bronzana medalja u apsolutnoj kategoriji, kao i Almiru Curiću u katama i muškom sastavu u ekipnoj konkurenciji. Odličan nastup imao je i atletičar Nenad Radanović osvajač tri medalje, srebrne na 800 metara i dve bronzane na 1500 i 3000 metara. Do bronzane medalje stigla je i Ilda Dautović u trci na 1500 metara. P. L.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.