Novi Pazar domaćin narednih igara

Najvredniji rezultat ostvario je evropski prvak u bacanju kugle Asmir Kolašinac hicem od 20 metara i 31 centimetar. Epitet junaka Igara pripao je Gorani Cvijetić koja je u Sokolac odnela pet medalja osvojenih u atletici i Predragu Ranđeloviću, atletičaru iz Užica. Sportisti Novog Pazara, domaćini narednih Igara, preuzeli su zastavu MOSI.

Igre u Prijepolju su, po opštoj oceni njihovih aktera, organizovane vrhunski, kako i dolikuje najvećoj manifestaciji amaterskog sporta na Balkanu. Predsednik opštine Prijepolje i Organizacionog odbora MOSI Emir Hašimbegović, rekao je na zatvaranju da je prezadovoljan ostvarenim rezultatima sportista. On je i ovom prilikom istakao da je opština Prijepolje od Vlade Republike Srbije dobila veliku pomoć prilikom organizacije ove manifestacije.

– Želeli smo da Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama damo jednu novu dimenziju i pokažemo kako bi MOSI ubuduće trebalo da se organizuju. Cilj nam je da MOSI u sve tri zemlje, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, zauzmu mesto koje im pripada, rekao je Hašimbegović na zatvaranju Igara u Prijepolju.

Direktor Sportskog saveza Novog Pazara Enver Gusinac rekao je da se nada da će taj grad biti podjednako dobar domaćin kao što je bilo Prijepolje. „Prijatelji iz Prijepolja su nam postavili domaći zadatak i verujemo da ćemo sledeće godine biti dobri domaćini, te da će nam u tome pomoći Gradska uprava, sportisti ali i brojne institucije“, kazao je Gusinac.

Tokom pet takmičarskih dana u Prijepolju je u okviru MOSI održano oko 600 nadmetanja u različitim sportovima u kojima je učestvovalo oko 2.200 sportista.

Čestitka Šoštara i Korice

Predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar i generalni sekretar Saveza Dane Korica uputili su predsedniku opštine Prijepolje Emiru Hašimbegoviću zajedničku čestitku za veoma uspešnu organizaciju 50. jubilarnih MOSI koje su od 3. do 7. jula održane u Prijepolju.

– Svi dobro znamo sa koliko ste se problema suočavali u organizaciji ovako velike manifestacije kao što su 50. jubilarne igre, a koje ste vi i vaši saradnici, zajedno sa Sportskim savezom Prijepolja izuzetno uspešno organizovali. Verujemo da su svi učesnici Igara poneli izuzetne utiske sa ovog takmičenja i druženja, ističu u čestitki Šoštar i Korica i navode „da su i građani Prijepolja tokom igara bili u funkciji velikog gostoprimstva svih takmičara i gostiju, tako da su oni imali osećaj da su kod svojih kuća“. Na kraju čestitke predsednik i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije predsedniku opštine Prijepolje dodaju da je „veliko vaše angažovanje i vaših saradnika dalo prave rezultate, a objekti koji su izgrađeni tim povodom biće od izuzetne koristi sportistima i građanima Prijepolja i okoline.

Devet medalja za Novi Pazar

Iz Prijepolja sa jubilarnih 50. MOSI 62 sportista koliko je predstavljalo Novi Pazar donelo je devet medalja ( dve zlatne, jednu srebrnu i šest bronzanih ). Najuspešniji su bili karatisti i atletičari. Zlatne medalje osvojili su karatisti Lazar Jeremić ( do 68 kg ) i Tijana Vukomanović ( do 53 kg ), Vukomanovićevoj je pripala i bronzana medalja u apsolutnoj kategoriji, kao i Almiru Curiću u katama i muškom sastavu u ekipnoj konkurenciji. Odličan nastup imao je i atletičar Nenad Radanović osvajač tri medalje, srebrne na 800 metara i dve bronzane na 1500 i 3000 metara. Do bronzane medalje stigla je i Ilda Dautović u trci na 1500 metara. P. L.

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.
Pročitaj više

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer se sa njegove lijeve obale morao preći most pa doći u Prijepolje.
Pročitaj više

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod Prijepolja, nalaze se u jugozapadnoj Srbiji.
Pročitaj više

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja i posvećen je pionirima i omladincima.
Pročitaj više

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog jezera i teče dužinom od 174 kilometra.
Pročitaj više

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja jer je u njemu postavljena bista četvorice heroja.
Pročitaj više

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod današnjeg Prijepolja, Srbija.
Pročitaj više

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba pa sve do današnjih dana.
Pročitaj više

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put se pominje u „Putopisu“ Evlije Čelebije.
Pročitaj više

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao jedan od simbola Prijepolja.
Pročitaj više

Aco Pejović

Aco Pejović (Prijepolje, 18. april 1972) je pop pevač. Odrastao je u malom naselju Kolovrat sa braćom Predragom i Radojicom. Priznao je da su poput mnogih dečaka bili nestašni i da su svako leto čekali da se kupaju na Limu i prave brane.
Pročitaj više

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru od Prijepolja na reci Mileševci.
Pročitaj više

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje u Putopisu Evlije Čelebije iz 1664. godine.
Pročitaj više

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na planini Jadovnik.
Pročitaj više

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na brežuljku iznad centra grada.
Pročitaj više

Stećci u Hrtima

Stećci u selu Hrta, kao redak primer srednjovekovnog groblja čija su nadgrobna obeležja.
Pročitaj više

Dženan Lončarević

Dženan Lončarević (Prijepolje, 10. april 1975) je pop pevač. Muzičku karijeru započeo je po lokalnim kafićima i klubovima, a javnost ga je upoznala kada su snimci njegovih nastupa počeli da se šire po internetu.
Pročitaj više

Vlade Divac

Vlade Divac (Prijepolje, 3. februar 1968) je proslavljeni bivši jugoslovenski i srpski košarkaš. Od 2009. godine je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije. Vlade Divac je trenirao košarku od malena u rodnom Prijepolju.
Pročitaj više

Nemanja Petrić

Nemanja Petrić (Prijepolje, 28. jul 1987) je srpski odbojkaš. Visok je 202 cm i igra na poziciji primača servisa u ruskoj ekipi Belogorje. Početak Petrićeve profesionalne karijere usko je povezan sa Igorom Kolakovićem.
Pročitaj više

Nadir Dacić

Nadir Dacić (Prijepolje, 4. januar 1969) iz Cetanovića, od oca Hafiza i majke Safe, rođene Batkić. U rodnome mjestu završio je osnovnu školu, Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru.
Pročitaj više
MARKETING

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2024. Sva prava zadržana.