Новогодишњи вашар у ОШ „Душан Томашевић Ћирко“ – Хуманост на делу!

Време даривања и хуманости уз празничну атмосферу у основну школу „Душан Томашевић Ћирко“ стигло је недељу дана уочи дочека Нове Године.

Ми смо се потрудили да уважавамо свачије идеје и да се заједнички договарамо шта ћемо да радимо. Већи број свих ствари које смо овде изложили смо направили на радионицама, док смо неке радили и код куће, уз малу помоћ наших најближих, каже Теодора Несторовић, ученица 8. разреда. 

Ништа не би било могуће без подршке директорке и наставног кадра, који су се са задовољством укључили у организацију ове хуманитарне манифестације, али и заједно са децом учествовали у креирању  ситних новогодишњих сувенира.

Традиционално већ трећу годину за редом организујемо овај вашар, а ове године имамо и посебан повод, јер смо организовали ђачку задругу, и у оквиру ње област предузетништво. У оквиру предузетништва они су правили ове сувенире, које смо сада пласирали на овом вашару који има пре свега хуманитарни карактер. Ове године нам је спонзор и фирма „Ес комерц“ са својом робном марком „Волим добро у људима“ истиче директорка ОШ „Душан Томашевић Ћирко“ Белкиса Бегановић.

Стручна сарадница на радионици предузетништва Маријана Средојевић каже да поента овог вашара да се деца кроз креативан рад уче хуманости.

Они су правили украсе, честитке за Нову годину, колаче, играчке и слично, који се продају по неким приступачним ценама, како би друга деца и родитељи могли да их купе у већем броју. Сав новац који се скупи иде у добротворне сврхе, најчешће обрадујемо неку породицу за Нову годину, која је мало слабијег материјалног стања – истиче Средојевић.

Родитељи су пружили пуну подршку иницијативи своје деце и у великом броју дошли на вашар.

Ми као родитељи смо данас овде да подржимо ову идеју, да подржимо школу, директорицу која се око свега труди, а првенствено ову дјецу у овом њиховом пројету, који је веома значајан и веома битан – истиче председник Савета родитеља ОШ „Душан Томашевић Ћирко“ Адмир Гојак.

Да су ђаци у Виницкој били веома креативни и направили занимљиве предмете сведочи чињеница да су изложбени столови  брзо остали празни. За ђаке слабијег материјалног стања прикупљено је више од 30 хиљада динара.

Више у видео прилогу:

 

The post Новогодишњи вашар у ОШ „Душан Томашевић Ћирко“ – Хуманост на делу! appeared first on ForumInfo.rs.

Forum Info

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Prethodni Šadrvani: Spoj estetike i funkcionalnosti

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.