NUNS osuđuje ponašanje SDA

Beograd — NUNS je kritikovalo odluku organizatora konvencije liste „Za bonjako jedinstvo – dr Sulejman Ugljanin“ da TV Forum zabrani izvetavanje sa skupa u Prijepolju.

„NUNS osuuje ovaj diskriminatorski postupak Stranke demokratske akcije koja je organizovala konvenciju u okviru kampanje pred izbore za Nacionalni savet Bonjakog nacionalnog vijea. Zahtevamo od SDA javno objanjenje ovog neshvatljivog incidenta“, navodi se u saoptenju.

Ta organizacija je navela da Ustav, Zakon o informisanju i medijima i meunarodne konvencije garantuju slobodu informisanja i zabranjuju bilo kakav oblik cenzure i diskriminacije novinara i medija.

Glavna i odgovorna urednica TV Forum Mileva Malei zatraila je objanjenje od Stranke demokratske akcije koja je organizovala konvenciju u Prijepolju, ali nije dobila nikakav odgovor.

Izbori za savete nacionalnih manjina bie odrani u nedelju 26. oktobra.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.