NVO iz tri zemlje čuvaju Lim

PODGORICA – Protest protiv izgradnje hidroelektrana na rijeci Lim, koje bi mogle da imaju negativan uticaj na crnogorsku teritoriju, biće organizovan 15. marta na granici Crne Gore i Srbije, najavljeno je iz Koordinacionog tima nevladinih organizacija Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine za očuvanje rijeke Lim.

hidroelektrana 300x140 NVO iz tri zemlje uvaju LimProtest, koji će na Međunarodni dan borbe protiv visokih brana biti organizovan u mjestu Kumanica, trebalo bi da počne u 11 sati i 55 minuta, a okupiće nevladine organizacije iz tri zemlje.

Koordinator tima Almir Mekić naveo je u saopštenju dostavljenom Pobjedi da je povod za organizovanje protesta pokretanje postupka izgradnje hidroelektrana Brodarevo 1 i 2 na rijeci Lim koje će „potopiti i dio crnogorske teritorije“.

U Kumanicu će, osim crnogorskih nevladinih organizacija, doći predstavnici civilnog sektora iz Brodareva, Prijepolja, Priboja i Rudog.

D.L

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.