Обележена 20. годишњица од убиства новинара Славка Ћурувије

Ћурувија је убијен у Београду 11. априла 1999. године са 14 метака испаљених у леђа, током НАТО бомбардовања, испред зграде у којој је живео и где је била маркетинг служба „Дневног телеграфа“.

Четири године од почетка суђења донета је пресуда којом су начелник ресора Државне безбедности Радомир Марковић и начелник београдског центра Државне безбедности Милан Радоњић осуђени на по 30 година затвора, а главни обавештајни инспектор у Другој управи ресора Ратко Ромић и припадник резервног састава тог ресора Мирослав Курак на по 20 година затвора. Ромић и Радоњић ухапшени су 13. јануара 2014. године, Марковић издржава казну од 40 година затвора, а Курак је у бекству.

Како се наводи у оптужници, Ћурувија је убијен „по налогу НН лица из врха власти због јавног иступања у земљи и иностранству и критике носилаца политичке власти, могућности да утиче на јавно мњење и деловање опозиционих друштвених снага, ради очувања постојеће власти“ .

Forum Info

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.