Od srede na snazi policijski čas, zabrana kretanja za sve nakon 20 časova

Predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić obraćaju se javnosti večeras u povodom novih mera za suzbijanje širenja virusa korona.

– Republika Srbija se suočava sa neverovatnim izazovima kao i mnoge duge zemlje u Evropi. Pošto nismo uspeli da obezbedimo punu disciplinu i smanjimo stepen ugroženosti naših građana, doneli smo nepopularne odluke. Želimo da sačuvamo živote ljudi u našoj zemlji i pravo na budućnost. Od sutra ujutru od 10 sati u svim urbanim sredinama, zabranjen je izlalazak na ulicu ljudima od 65 godina, u seoskim sredinama to važi za ljude starije od 70 godina – rekao je.

Kaže da su najugroženiji najveći gradovi u Srbiji.


Žarišta su veći gradovi. Najviše Beograd, Kikinda i Niš. Nešto manje
Čačak. Sva lica strija od 65 godina od ujutru od 10 sati mora da ostanu u
kućama – rekao je i zamolio sve starije da razmisle zbog čega ovo Vlada
Srbije radi.

Kako je rečeno, odluka je donešena jer je ocenjeno da na te načine može da se očuva zdravlje građana.

Otvorićemo supermarkete sa posebnim pravilima i maskama za njih, da
mogu da kupe potrepšine za narednih sedam dana. Niko neće moći da ostane
gladan – dodao je.

Druga mera se odnosi se na sve ostale kategorije građana, kazao je predsednik Srbije.

– Od sutra, od 20 sati do pet ujutru, uvodi se zabrana kretanja svim licima od nula do bilo kojeg starosnog doba, sem organa koji su na zadatku i onih koji imaju radnu obavezu u trećoj smeni – rekao je, i naglasio da je cilj da se spreči širenje virusa.
– U Nemačkoj, Španiji i svim zemljama je strašno stanje! Nadam se da će Hrvati uspeti da se izbore sa koronavirusom… To je nama najteža opasnost! Preduzimamo najteže mere, i pored toga što neki ovako ozbiljne mere nisu preduzeli, i pored toga što imaju ozbiljniju situaciju – rekao je predsednik Vučić i zamolio sve građane da razumeju ovu odluku Vlade Srbije, iako je nepopularna.

Novosti

The post Od srede na snazi policijski čas, zabrana kretanja za sve nakon 20 časova appeared first on PPmedia.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.