Odbijen plan za izgradnju MHE u Sopotnici

Prijepolje – Opštinsko veće u Prijepolju nije usvojilo plan detaljne regulacije za izgradnju dve minihidrocentrale na reci Sopotnici. Naime, prema saznanjima „PP Medije“ nije postojala većina da se usvoji predlog „Andzor inženjeringa“ iz Novog Sada, koji su plan uradili po zahtevu naručioca „HIDROPOWER BGD“. Odbijanjem ovog planskog dokumenta, u ovom trenutku, stavljena je tačka na priču oko izgradnje minihidrocentrala „Vir“ i „Lipovica“ u žaštićenom području.

Lokacija koja je bila obuhvaćena planom je u graničnom pojasu zaštićenog područja Sopotnice, nedaleko od samih vodopada. Žitelji Prijepolja, na javnoj raspravi, održanoj polovinom novembra prošle godine žestoko su se protivili izgradnji minihidrocentrala. Smatrali su da one štetne biodiverzitetu i životnoj sredini uopšte.

Prema našim saznanjima, od osam članova Opštinskog veća u trenutku glasanja bilo je prisutno njih šest i to Stanko Kijanović, Nebojša Žunić, Sabahudin Hajdarević, Edib Kajević, Milan Gačević i Zulkefil Sadović. Protiv usvajanja planskog dokumenta koji je onemogućio nastavak zakonskih procedura za izdavanje građevinske dozvole i gradnju minihidrocentrala u Sopotnici bili su Kajević, Sadović i Gačević.

PP Media

The post Odbijen plan za izgradnju MHE u Sopotnici appeared first on PPmedia.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.