Odbornici SO Mojkovac odobrili komunalnom kreditno zaduženje: 180.000 eura …

MOJKOVAC – Odbornici SO Mojkovac su, u četvrtak, drugi put u zadnje dvije godine, jednoglasno, dali saglasnost Komunalnom preduzeću „Gradac“ za kreditno zaduženje, radi izmirivanja dugovanja prema zaposlenim i povjeriocima. U prvom slučaju, komunalci su tražili i dobili 150.000  eura, planirali su isto toliko i ovog puta, ali je, u međuvremenu, stigla sudska presuda po kojoj preduzeće, za popravku građevinske mehanizacije, treba da plati firmi  „Idi-Ninčić“, iz Prijepolja, blizu 30.000 eura, plus desetak hiljada za sudske troškove i kamate, što je uticalo da komunalno dobije 30.000 više nego je tražilo.

sa sjednice SO mojkovac Odbornici SO Mojkovac odobrili komunalnom kreditno zaduenje: 180.000 eura za plate i ostale dugoveOdluka o davanju saglasnosti za kreditno zaduženje komunalnog uslijedila je nakon konsultacija predsjednika klubova odbornika, poslije dvočasovne rasprave o nezavidnoj situaciji u kojoj se to preduzeće godinama nalazi, i međusobnih optuživanja za nju, odbornika DPS-a i opozicione SNP. Priča o tome mogla se i očekivati, jer su firmom rukovodili i jedni i drugi. Pomenuta odluka usvojena je sa zaključkom, koji je prethodno dogovoren, a saopštio ga je predsjednik Dejan Medojević.

Po toj dopuni, ukoliko komunalci ne budu mogli vraćati kredit, moraće da prodaju poslovni prostor u Valjevskoj ulici. Odluka je, na predlog Medojevića, usvojena i sa preporukom da se iskoriste sva pravna sredstva za obaranje presude Apelacionog suda, jer nikome nije bilo jasno da li su buldožer i rovokopač zaista popravljeni, i u kojoj mjeri, jer nema zapisnika o tome. I pored toga što mašine nijesu formalno preuzete nakon popravke, o kojoj kruže priče da je, čak, nije ni bilo, jedna od mašina je korišćena za radove na terenu. Direktor komunalnog, Miroslav Medojević, obavijestio je Skupštinu da je preduzeće pokrenulo reviziju presude pred Vrhovnim sudom, i dodao da to neće odložiti naplatu.

Odbornici su jednoglasno usvojili i odluku o prodaji poslovnog prostora, površine 78 kvadrata, u Ulici Mališe Damjanovića, na javnom nadmetanju. Postupak će sprovesti komisija koju će imenovati predsjednik opštine, a početna cijena kvadratnog metra biće 750 eura.

Usvojeni izvještaji

Na sjednici SO usvojen je, glasovima vladajuće DPS-SDP koalicije, veoma iscrpan izvještaj o radu predsjednika opštine, Dejana Medojevića, što je novost u mojkovačkoj parlamentarnoj praksi. Protiv su, očekivano, bili odbornici opozicione SNP, uz tvrdnje da se moglo mnogo više uraditi i dobiti, počev od nadoknade šteta od elementarnih nepogoda. Medojević je odbacio tu tvrdnju kao potpuno neosnovanu, i podsjetio na proceduru po kojoj je država u svim opštinama nadoknadila 10 odsto procijenjene štete.

Odbornici su podržali i izvještaje o finasijskom poslovanju u prošloj, i finasijske planove i programe rada za ovu godinu, Turističke organizacije, Centra za kulturu i komunalnog preduzeća.

R.Ćetković

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.