Одборник Вукосав Томашевић од председнице Скупштине општине Пријепоље тражи да што пре сазове седницу СО

У предлогу упућеном председници Скупштине општине Стани Марковић, одборник СО Вукосав Томашевић каже:

Госпођо Марковић,

Обраћам вам се, на овај начин, у својству одборника СО Пријепоље, са предлогом да, користећи овлашћења председника Скупштине, у најкраћем могућем року сазовете седницу Скупштине општине Пријепоље, на којој би био именован нови директор Центра засоцијални рад у Пријепољу.

Госпођо Марковић, ви свакако знате, као и сви грађани Пријепоља, да је пре више од 3 месеца, правоснажном судском пресудом, утврђено да је садашња директорица Центра за социјални рад у Пријепољу именована на ту функцију на незаконит начин, јер није испуњавала законом прописане услове. Пошто је СО Пријепоље, којом председавате, као оснивач Центра за социјални рад  најодговорнија за законитост његовог рада и поготову именовање руководиоца, ви сте још тада били обавезни да сазовете седницу СО Пријепоље, на којој би на законит начин био изабран нови директор Центра. Ви то нисте урадили, што сведочи о вашем личном односу, али и односу свих актера локалне власти у Пријепољу према закону и правној држави.

Пре неколико дана та иста, незаконито именована директорица, лишена је слободе под оптужбом за корупцију, и одређен јој је притвор од 30 дана.

Не прејудицирајући било чију кривицу, јер то је посао надлежних државних институција, ово значи да ће Центар за социјални рад у Пријепољу бар  у нередних месец дана бити без руководиоца. Тај рок може бити и дужи, с обзиром да постоји законска могућност продужења притвора.

У Центру нико други, осим ухапшене директорке, нема депонован потпис, нити било какво законско овлашћење да може мењати директора.

Практично ово значи да месец дана, а можда и много дуже, нико од корисника социјалне заштите неће моћи да остваре ни једно своје право нити принадлежност. Реч је о стотинама наших најсиромашнијих и најугроженијих суграђана, сада у најтежем делу године, када свима њима егзистенција, а многима и голи живот, зависе искључиво од помоћи коју добијају преко Центра.

Било каква права, па чак ни зарађену плату, не могу остварити нити  добити  ни радници Центра.

Госпођо Марковић, ово није тема око које треба да се боримо политички или идеолошки, ово није питање власти или опозиције, већ обавеза свих нас које је народ бирао да помогнемо нашим најугроженијим суграђанима. Нико нема право, без обзира на функцију, да својим  поступцима  грађанима ускраћује права која им гарантују Закон и држава Србија.

Неспорно је право власти којој припадате да предложи свог кандидата за ову функцију, надам се овога пута некога ко испуњава законом прописане услове. У том случају, сигуран сам да ће и сви одборници опозиције, свесни потребе да делатност  Центра за социјални рад што пре буде враћена у законске оквире, подржати избор таквог кандидата.

Уколико се оглушите о овај јавни апел бићемо принуђени да седницу СО Пријепоље на ову тему закажемо путем потписа једне трећине одборника. То ћемо лако и без проблема организовати, али и то значи губитак времена и многе проблеме за све којима егзистенција зависи од социјалне помоћи.

The post Одборник Вукосав Томашевић од председнице Скупштине општине Пријепоље тражи да што пре сазове седницу СО appeared first on ForumInfo.rs.

Izvor: Forum Info Prijepolje
Forum Info Prijepolje

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Prethodni Оглашена продаја Угоститељско туристичког предузећа „Путник“ из Пријепоља

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.