Општинска смотра рецитатора – победила је поезија!

На општинској смотри рецитатора, која се традиционално у Пријепољу одржава на светски дан књиге 2. април, у најмлађем узрасту ђака до 4. разреда основне школе најуспешнији су били Хена Бајрамовић из Основне школе „Владимир Перић Валтер“ и Сара Луиновић из Основне школе „Свети Сава“.

У категорији ђака од 4. до 8. разреда најбоље су биле Милица Јањушевић из Основне школе „Бошко Буха“ Ивање и Емилија Потежица из Основне школе „Душан Томашевић Ћирко“ из Велике Жупе.

У конкуренцији средњошколаца и средњошколки најбоље су биле Невена Цвијовић из Пријепољске гимназије и Нејра Хусовић из Бакије хануме медресе.

Смотру рецитатора и ове године организовала је Библиотека „Вук Караџић“, а трочлани жири чинили су  писац и песник за децу Тоде Николетић, новинарка Индира Хаџагић Дураковић и песник и библиотекар из Нове Вароши Владимир Дуловић.

По двоје најбољих у свакој категорији учествоваће на окружној смотри која ће се 15. априла одржати у Народној библиотеци у Косјерићу.

Више у видео прилогу:

Forum Info

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.