Otisci Darka Eleza pronađeni u opel omegi

16.10.2014 10:17 | Nebojša Tomašević

Sarajevo – Otisci Darka Eleza pronađeni su u „opel omegi“ koja je korišćena prilikom pljačke 2,2 miliona evra iz Privredne banke u Sarajevu.

Ovo je u Sudu BiH kazao vještak tužilaštva za daktiloskopska vještačenja Munib Dedović na suđenju u predmetu „Bojan Cvijan i drugi“. Dedović je rekao da je utvrdio da su Elezovi otisci pronađeni u „opelu“, kao i na kutiji sa municijom koja je bila u tom vozilu.

U predmetu „Bojan Cvijan i drugi“ vodi se sudski postupak protiv 20 optuženih. Postupak protiv Darka Eleza, njegovog brata Davora i drugih je odvojen. Svi se terete za organizovani kriminal, nekoliko ubistava i pljački, između ostalih i za pljačku Privredne banke Sarajevo.

Dedović je, osim „opel omege“, vještačio razne predmete i oružje koji su nađeni u „nisanu terano“ koji je korišćen u pljački Nove banke 9. novembra 2005. u Istočnom Sarajevu. On je na ovim predmetima pronašao otiske Seada Trepalovca iz Prijepolja.

Vještak za biološka i hemijska vještačenja Elmira Karahasanović otkrila je otiske osuđenog Seada Robovića, kao i Anđelka Veljančića na opušcima pronađenim u garaži u sarajevskoj ulici Braće Mulić. Prema tužilaštvu, ova garaža pripada optuženom Muhamedu Ramiću.

Privredna banka Sarajevo opljačkana je 29. juna 2006. godine. Zbog ove pljačke Veljančić je pravomoćno osuđen na 10 godina zatvora. Do sada su u predmetu „Bojan Cvijan i drugi“ osuđeni  Sead Robović i Edin Ahmetspahić na po pet godina zatvora.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.