Ovog leta asfaltiraće se u osam sela

Podeli vest:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Ovog leta asfaltiraće se u osam sela
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING

Nova Varoš – Sredstvima iz budžeta opštine Nova Varoš ovog leta u osam sela asfaltiraće se više od četiri kilometra puteva, najviše u Negbini. Javna nabavka otvorena je do 10. aprila, a plan je da se radi na 11 deonica.

U Negbini je planirano asfaltiranje tri deonice u ukupnoj dužini od 965 metara, na području MZ Bistrica dve, kao i po jedna u Draglici, Rutošima, Beloj Reci, Akmačićima, Vranešima i Radoinji. Radova na rehabilitaciji saobraćajnica biće i u rubnim područjima grada, najčešće “patuljaste” dužine od oko 50, 70, te 192 i 230 metara, do najdužih od 400 do 650 metara.

-Ni ove godine ne očekujemo “navalicu” putara, već da ćemo opet imati problema sa izvođačima radova. Manjak građevinskih firmi osposobljenih i licenciranih za izgradnju puteva prouzrokovao je znatno uvećanje cena asfaltiranja u poslednje dve godine. Opština tako putarima za kilometar puta sa PDV-om sada plaća više od sedam miliona dinara, a ranije smo za to iz opštinske kase izdvajali oko četiri miliona dinara – kaže predsednik Opštine Nova Varoš Radosav Rade Vasiljević.

Novu asfaltnu podlogu u dužini od po 650 metara dobiće meštani zaseoka Sinđelići (područje Negbine) i Milojevići (regionalni put u MZ Bela Reka), potom će se raditi i nastavak deonice duge 400 metara ka Mladenovićima (MZ Draglica), a u istoj dužini i potes ka Radovićima (Negbina). Pola kilometra asfatne podloge biće postavljeno i ka Selištu u Akmačićima, a putni pravac u dužini od 365 metara gradiće se i na potesu Magistralni put – Volujak na teritoriji MZ Negbina. U ovoj mesnoj zajednici asfaltiraće se i deonica duga 230 metara u nastavku radova ka Ilićima. Planirano je i asfaltiranje 195 metara duge deonice ka Marinkovićima u Bistrici, manji deo regionalnog puta ka Bogdanovićima u Radoinji, kao i “patuljasti” putni pravci od 70 odnosno 50 metara u Vranešima (Кolonija) i ka Bučevcima u Bistrici…

U lokalnoj samoupravi kažu da je javna nabavka raspisana uglavnom za one putne deonice koje nisu odrađene tokom građevinske sezone u prošloj godini.

-Većina njih nisu duge, ali su prilično problematične deonice, zato ih je, ipak, bolje presvući asfaltom nego nasipati odnosno održavati. Procenjuje se da ćemo za ove radove morati da izdvojimo više od 40 miliona dinara –kaže Vasiljević.

Varoške novine

The post Ovog leta asfaltiraće se u osam sela appeared first on PPmedia.

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.
Pročitaj više

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer se sa njegove lijeve obale morao preći most pa doći u Prijepolje.
Pročitaj više

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod Prijepolja, nalaze se u jugozapadnoj Srbiji.
Pročitaj više

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja i posvećen je pionirima i omladincima.
Pročitaj više

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog jezera i teče dužinom od 174 kilometra.
Pročitaj više

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja jer je u njemu postavljena bista četvorice heroja.
Pročitaj više

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod današnjeg Prijepolja, Srbija.
Pročitaj više

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba pa sve do današnjih dana.
Pročitaj više

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put se pominje u „Putopisu“ Evlije Čelebije.
Pročitaj više

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao jedan od simbola Prijepolja.
Pročitaj više

Aco Pejović

Aco Pejović (Prijepolje, 18. april 1972) je pop pevač. Odrastao je u malom naselju Kolovrat sa braćom Predragom i Radojicom. Priznao je da su poput mnogih dečaka bili nestašni i da su svako leto čekali da se kupaju na Limu i prave brane.
Pročitaj više

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru od Prijepolja na reci Mileševci.
Pročitaj više

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje u Putopisu Evlije Čelebije iz 1664. godine.
Pročitaj više

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na planini Jadovnik.
Pročitaj više

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na brežuljku iznad centra grada.
Pročitaj više

Stećci u Hrtima

Stećci u selu Hrta, kao redak primer srednjovekovnog groblja čija su nadgrobna obeležja.
Pročitaj više

Dženan Lončarević

Dženan Lončarević (Prijepolje, 10. april 1975) je pop pevač. Muzičku karijeru započeo je po lokalnim kafićima i klubovima, a javnost ga je upoznala kada su snimci njegovih nastupa počeli da se šire po internetu.
Pročitaj više

Vlade Divac

Vlade Divac (Prijepolje, 3. februar 1968) je proslavljeni bivši jugoslovenski i srpski košarkaš. Od 2009. godine je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije. Vlade Divac je trenirao košarku od malena u rodnom Prijepolju.
Pročitaj više

Nemanja Petrić

Nemanja Petrić (Prijepolje, 28. jul 1987) je srpski odbojkaš. Visok je 202 cm i igra na poziciji primača servisa u ruskoj ekipi Belogorje. Početak Petrićeve profesionalne karijere usko je povezan sa Igorom Kolakovićem.
Pročitaj više

Nadir Dacić

Nadir Dacić (Prijepolje, 4. januar 1969) iz Cetanovića, od oca Hafiza i majke Safe, rođene Batkić. U rodnome mjestu završio je osnovnu školu, Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru.
Pročitaj više
MARKETING

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2024. Sva prava zadržana.