Pele: Igraćemo u finalu SP

sreda, 05. jun 2013, 13:46 – 13:47

Najbolji fudbaler sveta svih vremena Brazilac Pele rekao jeda domaćin Svetskog prevnstva 2014. godine ima odličnu priliku da se plasira u finale, ali da nije siguran da može i do titule.On je dodao da bi Brazil trebalo na najbolji način da iskoristi priliku jer će za kratko vreme biti domaćin tri značajna sportska takmičenja – Kupa konfederacija, Svetskog prvenstva 2014. i Olimpijskih igara 2016. godine.

„Mislim da Brazil ima odličnu priliuku da dođe do finala Svetskog prvenstva. Ne mogu da budem siguran i da osvoji, jer fudbal uvek donosi mnogo iznenađenja. Imamo sjajne igrače, nažalost za prethodne tri godine nismo stvorili bazu, sada je za selektora došao Skolari i sve promenio“, rekao je Pele.

Pele.jpg

Pele je istakao da njegova selekcija ima talentovane igrače poput Nejmara, Oskara, Lukasa Mure i Luiza, koji bi konačno mogli trofej da vrate Brazilce na tron.

Poslednji put petostruki prvak sveta titulu je osvojio 2002. godine u Južnoj Koreji i Japanu.

„Uvek sam bio za to da u nacionalnom timu budu igrači koji igraju dobar fudbal, što je veoma važno za sve u Brazilu. Kada bih morao da se godinu dana pre Mundijala izjasnim za najveće kandidate za titulu, pored Brazila, izabrao bih Nemačku i SSpani“, rekao je 72. godišnji Pele.

On je dodao da bi Brazil trebalo na najbolji način da iskoristi priliku jer će za kratko vreme biti domaćin tri značajna sportska takmičenja – Kupa konfederacija, Svetskog prvenstva 2014. i Olimpijskih igara 2016. godine.

Pele-2.jpg

„Pre pet meseci bili smo malo zabrinuti, ali mislim da je sada sve spremno. Predstoji nam Kup konfederacija, za godinu dana Svetsko prvenstvo i posle Olimpijske igre. Tri velike sportske manifestacije i Brazil mora da bude spreman za to“, zaključio je Pele.

Kup konfederacija u Brazilu počinje 15. juna, dok je SP na programu od 12. juna do 13. jula 2014. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.