Počela isplata 100 evra pomoći

Banka Poštanska štedionica počela je danas isplatu po 100 evra pomoći penzionerima, a pred mnogim ekspoziturama još pre otvaranja šaltera stvoreni su redovi najstarijih građana.

Isplaćuje se u dinarskoj protivvrednosti 11.759,40 dinara, jednokratne novčane pomoći Vlada Srbije za oko milion najstarijih građana, klijenata te banke, i za one penzionere koji novac primaju na kućnu adresu.

Stariji građani podižu novac na šalterima Banke Poštanska štedionica u svih 185 ekspozitura u Srbiji, koje će raditi sa izmenjenim, produženim radnim vremenom od 8 do 18 časova.

“Osim toga, naši penzioneri mogu doći do ovog novca i na oko 1.500 šaltera Pošte Srbije”, rekla je direktorka poslovne mreže Banke Poštanska štedionica Nataša Marković.

Marković dodaje da se novac može podići i preko mobilne ekspoziture Banke Poštanska štedionca koja će obilaziti one lokacije u Srbiji na kojima se eventualno formira gužva, a trenutno se ta mobilna ekspozitura nalazi u Subotici.

Tako će biti narednih dana, a mobilna ekspozitura Banke Poštanska štedionica stići će i na one lokacije gde ova banka trenutno nema otvorene ekspoziture.

“Banka Poštanska stedionica je aktivni učesnik u ovom državnom projektu u kojem se jednokratna pomoć daje punoletnim građanima. Od danas počinje isplata penzionerima 100 evra, a u banci Banci Poštanska štedionica imamo oko million penzionera”, rekla je Nataša Marković.

Ona je napomenula da penzioneri primaju svoje penzije preko tekućih računa u Banci Poštanka štedionica , kao i preko “Pošte Srbije”, odnosno, da im poštari dostavljaju na kućnu adresu.

Za penzionere koji kod Banke Poštanska štedionica nemaju otvorene tekuće račune, ova banka je obezbedila da se otvore posebni namenski računi na koje će biti uplaćemo 100 evra u dinarskoj protivvrednosti, a reč je o 11.759,40 dinara,

Nakon isplate tih sredstava namenski račun će biti automastki zatvoren bez bilo kakve obaveze klijenata.

Na račune penzionera juče je počela uplata po 100 evra jednokratne novčane pomoći koju Vlada Srbije daje građanima u okviru ekonomskih mera za ublažavanje posledica virusa korona

U Ministarstvu finansija kažu da će nakon penzionera, 100 evra biti uplaćeno i na račune primalaca socijalne pomoći, a zatim i na račune građana koji su se prijavili onlajn ili preko kol centra 0800 101 100, koji je juče počeo da radi.

Onlajn prijavljivanje za pomoć od 100 evra putem sajta Uprave za trezor moguće je od 13. maja.

Tanjug

The post Počela isplata 100 evra pomoći appeared first on PPmedia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.