Počelo anketiranje roditelja đaka

Pilot projekat mastave na bosanskom jeziku realizuje se u 12 vaspitno-obrazovnih ustanova u Novom Pazaru,Sjenici i Tutinu, dok je u Prijepolju rok ponovo prolongiran zbog „administrativnih i tehničkih problema“. BNV je formiralo komisije za stručno pedagoški nadzor, koje prate oglednu nastavu na bosanskom jeziku i do kraja ovog meseca uradiće prvi periodični izveštaj. Završni izveštaj uradiće do kraja ove školske godine i dostaviće ga koordinacionom timu sastavljenom od predstavnika BNV, Ministarstva prosvete i psihološko-pedagoških službi škola u kojima se realizuje ogledna nastava na bosanskom jeziku.

BNV je saopštilo da je preko Turske razvojne agencije TIKA obezbedilo najsavremenija nastavna učila vaspitno-obrazovnim ustanovama u kojima se sprovodi pripremna nastva na bosanskom jeziku.

 

Ukloniti skulpturu

Bošnjačko nacionalno veće u tehničkom mandatu, koje predvodi Esad Džudžević zatražilo je od predsednika opštine Prijepolje Emira Hašimbegovića da se skulptura „Zauvek braća“ u ovom gradu ukloni. Skulptura je pre nekoliko meseci postavljena ispred Muzeja u Prijepolju i predstavlja majku Ružicu sa sinovima Lukom i Alijom, koji je, navodno, rođen kao Ilija, a zatim prešao u islam i postao Alija.

BNV ocenjuje da se skulpturom šalje „loša poruka“ Bošnjacima jer se negira njihov identitet. „Bošnjačko nacionalno veće upućuje poruku svim svojim sugrađanima u Sandžaku i šire da Bošnjaci nisu nikada bili Srbi i da će ovakve i slične provokacije doprineti pogoršanju, trenutno veoma dobrih, međususedskih i međunacionalnih odnosa Bošnjaka i Srba na našim prostorima“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.