Почео упис у средње школе – У Пријепољској гимназији слободна још два места

На основу успеха у основној школи, резултата завршног испита и попуњених листа жеља матуранти и матуранткиње основних школа у Пријепољу распоређени су у средње школе. Традиционално највише будућих гимназијалаца и гимназијалки уписало се првог дана. Мотиви су углавном исти.

Планом уписа у средње школе предвиђено је да пријепољска гимназија ове године упише 110 ђака, 2 одељења од по 30 ђака друштвено –  језичког смера и по једно одељење природно-математичког и рачунарског смера.

За сада су сва места попуњена, осим два места у друштвено – језичком смеру. Значи, то је према списку упућених ученика. Сада остаје да се види да ли ће сви уписати, а надам се да хоће – рекао је директор Пријепољске гимназије Војислав Чабаркапа.

Пријепољска гимназија другу годину заредом уписаће одељење са посебним способностима за рачунарство и информатику.

Двадесет ученика је положило пријемни испит и свих двадесет ђака је у листи жеља навело рачунарски смер као прву жељу. Нама остаје да до почетка школске године опремимо још један информатички кабинет. Опрему имамо, још само да изаберемо учионицу – истакао је Чабаркапа.

И ове године, приликом уписа будући гимназијалци ће се опредељивати за два од понуђена четири изборна предмета:  језик, медији и култура, здравље и спорт, појединац, група и друштво и примењене науке, које ће слушати током школске године.


Ђаци који нису успели да се упишу у првом, данас предају листу жеља за други уписни круг који је заказан за четвртак 11. јул.

Више у видео прилогу:

The post Почео упис у средње школе – У Пријепољској гимназији слободна још два места appeared first on ForumInfo.rs.

Forum Info

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.