Počinju MOSI u Prijepolju

PRIJEPOLjE – Na gradskom stadionu, umivenom i sa novom tartan podlogom na atletskoj stazi, u sredu će u 17 sati početi 50. MOSI (Međuopštinske omladinske sportske igre), uz učešće oko 2.200 takmičara iz 28 gradova sa tromeđe Srbije, BiH i Crne Gore.

Na borilištima pored Lima i Mileševke, u 12 disciplina – od atletike do odbojke, košarke, fudbala, do stonog tenisa i karatea – nadmetanja za delić sekunde, centimetar, za svaku loptu, trajaće do nedelje, 7. jula. Pored domaćina, najbrojniju ekipu će imati Pljevlja, koja dovode 168 takmičara, pa Priboj (148), Nova Varoš (128), Požega i Bajina Bašta (115), Sjenica, Rogatica, Bijelo Polje, Kolašin, Sokolac, Goražde, Mojkovac, Užice, Novi Pazar…

– Jubilarne MOSI predstavljaju najveću sportsku amatersku manifestaciju na širem prostoru Balkana. Ove su igre i sportski susreti postali i trajni spomenik viteškom nadmetanju, mladosti i zdravlju i sa svakim novim održavanjem ispisuju novu stranicu zajedništva, sportskih dostignuća i plemenitosti i uvek daju podstrek za dalju saradnju i zbližavanje među svim ljudima sa ovih prostora – poručuje u dobrodošlici Emir Hašimbegović, predsednik Organizacionog odbora MOSI i opštine Prijepolje, podsećajući da su Igre ovde ponikle kao tromeč sa omladinom Priboja i Nove Varoši.

Lokalna uprava je uz pomoć Vlade Srbije nastojala da stvori dobre uslove za nadmetanja. Oko 150 volontera biće pri ruci ekipama, ali i gostima na info-pultovima. Oko 800 takmičara biće u kolektivnom smeštaju u četiri škole, 200 u privatnim sobama, a ostali u hotelima ili konacima manastira Mileševa. Vojska Srbije obezbedila je krevete i tri cisterne sa po 32 mobilna kupatila.

Najveći problem grada – nedostatak parkinga ovde su pokušali da reše uređenjem prostora kod Distribucije, zatim na keju Lima i zelenim površinama hotela „Mileševa“. Takmičare će prevoziti autobus i minibus, a pojačane su mere bezbednosti. Na megdan u sredu prvi izlaze fudbaleri i atletičari.

Posle svečanog otvaranja, odigraće se utakmica Prijepolje – Čajetina i održati trke na 800 metara (žene) i 1.500 metara (muškarci).

DAČIĆ OTVARA IGRE

IVICA Dačić, premijer Vlade Srbije, otvoriće 50 MOSI – najavljeno je u utorak u Štabu Igara. Svečanosti će, pored predstavnika tri države, prisustvovati i naši vrhunski sportisti i sportski radnici, koji su prve korake napravili baš na MOSI.

KONCERT „RIBLjE ČORBE“

DOMAĆINI su, kažu, pripremili bogat kulturno-zabavni program. Uz festival sportskog filma na letnjoj sceni Muzeja i tri izložbe, na platou Doma kulture od 22 sata održavaće se koncerti. u sredu uveče nastupaju pevači rodom iz ovog kraja (Aco Pejović, Dženan Lončarević), u četvrtak je „Riblja čorba“, u petak Haris Džinović, a u subotu „Divlje jagode“.

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.
Pročitaj više

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer se sa njegove lijeve obale morao preći most pa doći u Prijepolje.
Pročitaj više

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod Prijepolja, nalaze se u jugozapadnoj Srbiji.
Pročitaj više

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja i posvećen je pionirima i omladincima.
Pročitaj više

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog jezera i teče dužinom od 174 kilometra.
Pročitaj više

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja jer je u njemu postavljena bista četvorice heroja.
Pročitaj više

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod današnjeg Prijepolja, Srbija.
Pročitaj više

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba pa sve do današnjih dana.
Pročitaj više

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put se pominje u „Putopisu“ Evlije Čelebije.
Pročitaj više

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao jedan od simbola Prijepolja.
Pročitaj više

Aco Pejović

Aco Pejović (Prijepolje, 18. april 1972) je pop pevač. Odrastao je u malom naselju Kolovrat sa braćom Predragom i Radojicom. Priznao je da su poput mnogih dečaka bili nestašni i da su svako leto čekali da se kupaju na Limu i prave brane.
Pročitaj više

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru od Prijepolja na reci Mileševci.
Pročitaj više

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje u Putopisu Evlije Čelebije iz 1664. godine.
Pročitaj više

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na planini Jadovnik.
Pročitaj više

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na brežuljku iznad centra grada.
Pročitaj više

Stećci u Hrtima

Stećci u selu Hrta, kao redak primer srednjovekovnog groblja čija su nadgrobna obeležja.
Pročitaj više

Dženan Lončarević

Dženan Lončarević (Prijepolje, 10. april 1975) je pop pevač. Muzičku karijeru započeo je po lokalnim kafićima i klubovima, a javnost ga je upoznala kada su snimci njegovih nastupa počeli da se šire po internetu.
Pročitaj više

Vlade Divac

Vlade Divac (Prijepolje, 3. februar 1968) je proslavljeni bivši jugoslovenski i srpski košarkaš. Od 2009. godine je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije. Vlade Divac je trenirao košarku od malena u rodnom Prijepolju.
Pročitaj više

Nemanja Petrić

Nemanja Petrić (Prijepolje, 28. jul 1987) je srpski odbojkaš. Visok je 202 cm i igra na poziciji primača servisa u ruskoj ekipi Belogorje. Početak Petrićeve profesionalne karijere usko je povezan sa Igorom Kolakovićem.
Pročitaj više

Nadir Dacić

Nadir Dacić (Prijepolje, 4. januar 1969) iz Cetanovića, od oca Hafiza i majke Safe, rođene Batkić. U rodnome mjestu završio je osnovnu školu, Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru.
Pročitaj više
MARKETING

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2024. Sva prava zadržana.