Policijski čas od 108 sati, od četvrtka do sledećeg utorka?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Štampaj
Facebook
Email
WhatsApp
Policijski čas od 108 sati, od četvrtka do sledećeg utorka?

Krizni štab Vlade Srbije za borbu protiv epidemije virusa korona najverovatnije će sutra ili u sredu razmotriti meru totalne zabrane kretanja za vreme uskršnjih praznika, koja bi, prema najrigoroznijem scenariju, podrazumevala uvođenje policijskog časa u trajanju od čak 108 sati – od četvrtka u 17 časova do utorka u pet ujutru.

Foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Prema našim informacijama, iako ima i predloga da se postepeno uđe u relaksaciju mera, među strukom preovlađuje mišljenje da se sa njima sačeka još desetak dana, koji se procenjuju kao najkritičniji kada je reč o kovidu 19.

Zato je zasada izvesnije da će i narednog vikenda, tokom kojeg “pada” Uskrs, na snazi ostati rigorozne mere zabrane kretanja, a ostaje da se vidi da li će biti “preslikan” model policijskog časa od petka po podne do ponedeljka ujutru, ili će se on produžiti i trajati od Velikog petka do drugog dana Uskrsa, odnosno od 17. do 21. aprila.

Tokom proteklog vikenda, 680 građana zatečeno je na ulici u vreme policijskog časa, a bez radnog naloga ili drugog opravdanog razloga zašto krše zabranu kretanja. U pritvoru zbog kršenja mera samoizolacije je 123 ljudi.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zahvalio je juče ogromnoj većini sugrađana koji su proteklog vikenda ispoštovali do sada najdužu zabranu kretanja, u trajanju od 60 sati. On je poručio da smo, ako budemo disciplinovani i narednih desetak dana, vrlo blizu da pobedimo virus.

-Grad je spreman da prilagodi funkcionisanje sistema ukoliko se donese odluka da zabrana kretanja pred nastupajuće praznike bude duža – istakao je Nikodijević, i naglasio da je za vikend dezinfikovano oko 100.000 kvadrata prostora, pre svega zdravstvenih ustanova i ustanova socijalne zaštite, kao i više od 1.000 vozila javnog prevoza i hitne pomoći.

Epidemiolog Branislav Nestorović smatra da bi mera zabrane kretanja, koja bi praktično trajala pet dana, možda bila previše, i predlaže da neke prodavnice rade u subotu, kako bi građani mogli da dokupe ono što im je od namirnica potrebno.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je juče da bi jedna od prvih mera kojima bi se relaksiralo vanredno stanje zbog virusa korona mogla da bude otvaranje zelenih pijaca, ali u “ograničenom kapacitetu i uz specijalne mere”.

– To je jedna od mera koje ćemo predložiti – rekao je Nedimović, ali i dodao da ćemo morati ipak da sačekamo desetak dana kako bismo videli kako će se situacija razvijati.
Pijace bi, kada dođe do relaksacije mera, trebalo da rade sa znatno manjim brojem tezgi, uz veće rastojanje, a neće se dozvoljavati stvaranje redova i gužvi, odnosno svi će morati da poštuju neophodno rastojanje.

OBAVEŠTENjE NA VREME

GRAĐANI će o eventualnom produžavanju policijskog časa uoči predstojećeg vikenda i Uskrsa biti obavešteni na vreme, kao što su i o dosadašnjim merama bili informisani – izjavio je juče pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Prema njegovim rečima, epidemiloška situacija u našoj zemlji analizira se iz sata u sat, te će na osnovu tih analiza struka odlučiti da li je potrebno uvesti restriktivnije mere. Odgovarajući na pitanje može li građanima starijim od 65 godina da se omogući šetnja tokom trajanja policijskog časa koji važi za sve građane, Gojković je rekao da o tome odlučuje struka, i napominje da je ona upravo iskazala visok stepen zabrinutosti za najstarije sugrađane.

Novosti

The post Policijski čas od 108 sati, od četvrtka do sledećeg utorka? appeared first on PPmedia.

NE PROPUSTITE

MARKETING
MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne...

Prijepolje kroz vrijeme

To je u stara vremena bio veliki šeher. Kad je Osvajač...

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba...

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put...

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer...

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod...

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog...

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao...

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje...

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru...

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na...

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na...

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja...

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod...

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja...

Dešavanja u gradu

16 апр
Tue 18:00
Dom Kulture, Prijepolje

BABA JAGA – SINH

Prijepolje na društvenim mrežama

Grad Prijepolje

Poslovni vodič

MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING
×