Pomoć porodiljama u Prijepolju

Budžetom opštine Prijepolje za 2013. godinu planirano je četiri miliona dinara za pomoć svim porodiljama, što je duplo više nego prethodne godine.

pomo porodiljama u prijepolju

Iz lokalne samouprave apeluju na sve porodilje da što pre podnesu zahtev Dečijoj zaštiti, kako bi se u najkraćem roku počelo sa isplatama.

Pravo na novčanu nadoknadu imaju i porodilje koje imaju prebivalište na teritoriji ove sandžačke opštine i još uvek nisu podnele zahtev, a postale su majke 2012. godine.

Krajem prošle godine odbornici Skupštine opštine Prijepolje usvojili su odluku o dodeli jednokratne novčane pomoći porodiljama, koja je isplaćena retroaktivno skoro svima.

Pomoć u iznosu od 25 odsto od prosečne zarade u Srbiji dobiće sve žene koje su se porodile ili će se poroditi do kraja ove godine.

Belida Šehović

Izvor: RTVNP

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.