POPLAVE U SRBIJI Diković: Možemo da odahnemo, Sava je pobeđena kod …

Transporter, koji je bujicom proteklih dana bio potopljen, danas je osposobljen za rad i ponovo se vozi ugalj sa kopa „Drmno“ za potrebe blokova termoelektrane Kostolac A, saopštila je Elektroprivreda Srbije.

„Stabilizovano je snabdevanje dva agregata u TE Kostolac A, koji su i prethodnih dana radili maksimalnim kapacitetima, jer su na deponiji imali dovoljno uglja“, navodi se u saopštenju.

Radi sigurnosti „Autotransport“ je, kako se precizira, dnevno kamionima prevozio i do 3.900 tona uglja.

Od početka poplava kop „Drmno“ u gotovo nemogućim uslovima nije zaustavljao proizvodnju uglja, a nije bilo ni zastoja u proizvodnji električne energije, podseća EPS.

„Voda se i dalje izvlači snažnim pumpama iz popljavljenog prostora, a prethodne noći na koritu stare Mlave kod Letnjikovca u selu Bubušinac došlo je do pucanja nasipa i prelivanja vode“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.