Predstava "Nasilje nema opravdanja" iu Beogradu

Predstava Zijaha Sokolovića „Nasilje nema opravdanja – planirajte porodicu bez nasilja“ biće izvedena u Beogradu 14. aprila u Dečjem kulturnom centru

To će biti 50. izvođenje te predstave u okviru projekta koji sprovodi Centar za razvoj neformalnog obrazovanja, uz podršku Populacionog fonda Ujedinjenih nacija.

 

Ova predstava je proglašena za najbolji projekat u Evropskoj uniji u prevenciji kriminaliteta i nasilja u porodici na godišnjem kongresu Mreže zemalja EU za prevenciju kriminaliteta, održanog u decembru 2013. u Litvaniji.

Njen autor i reditelj, poznati glumac Sokolović postao je ambasador UNDP-a za nenasilje i toleranciju.

 

Predstavu, namenjenu mladima uzrasta od 14 do 18 godina, do sada je videlo 2.000 srednjoškolaca u 50 škola širom Srbije (Pančevu, Novom Sadu, Priboju, Novom Pazaru, Prijepolju, Novoj Varoši, Prokuplju, Žitorađi, Merošinu, Sjenici i Tutinu).

 

Tekst je nastao u saradnji sa psiholozima i socijalnim radnicima i sadrži 120 primera oblika nasilja – svakodnevnog, mitološkog, porodičnog, psihološkog, fizičkog, seksualnog, ekonomskog, zdravstvenog, sa primerima dečijeg doživljavanja nasilja i preporukom reakcije na oblike nasilja.

 

U Srbiji predstavu igraju tri postave glumaca: Mladen Sovilj i Alisa Lacko, Milijana Makević i Marko Marković, Rifat Rifatović i Lemana Bećirović.

 

Dramaturg je Selma Parisi. Integralni deo predstave je interakcija sa publikom, u formi intervjua.

 

Cilj nastavka projekta „Teatrom protiv nasilja“, koji se sprovodi do aprila 2015. godine u pet regiona u Srbiji, jeste da putem „edukacije kroz teatar“, zagovaranjem poštovanja prava manjina, uz promociju nenasilja, interkulturnog dijaloga, aktivizam i organizovanje građana da se bore protiv nasilja – utiče na smanjenje nasilja u našem društvu, ističu organizatori projekta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.