Прекинут штрајк у ужичким „Путевима“

Чланови Самосталног синдиката путара Србије и Независног синдиката акционарског друштва „Путеви“ Ужице, ступили су у среду, 17. априла у генерални штрајк. На листи штрајкачких захтева, око 100-ак запослених у Пријепољу, као и њихових колега из Ужица нашла се исплата дела заостале зараде за јануар, фебруарске и мартовске плате, исплата превоза и других примања, као и постизање договора о пуној примени колективног уговора на све запослене. У преговорима са руководством фирме постигнут је договор о испуњењу свих захтева.


Преговори са руководством фирме у Ужицу данас око поднева су довели до постизања договора и обуставе штрајка. Прекид штрајка значајан је за наставак радова на градилиштима на којима су пријепољски путари ангажовани, а међу којима су санација пута Коловрат – Сељашница, деоница Жунића Поток – Слано Блато, изградња граничног прелаза у Гостуну, санација клизишта у Прибоју, Новој Вароши и у Колашину у Црној Гори.

Forum Info

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.