Priboj na mapi najinteresantnijih destinacija u Srbiji

Podeli vest:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Priboj na mapi najinteresantnijih destinacija u Srbiji
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING

Priboj – Zahvaljujući zaljubljenicima u prirodne lepote i istorijske znamenitosti, Priboj se ovog leta našao na Google mapi najinteresantnijih destinacija u Srbiji, saopšteno je na zvaničnom sajtu opštine Priboj.

Ribarsko naselje sve privlačnije za posetioce, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Naime, tokom avgusta opštinu Priboj posetila je neformalna grupa zaljubljenika u lepote i zanimljivosti Srbije iz Beograda, i obišla najinteresantnije i najdostupnije lokalite pribojske opštine. Domaćin im je bilo ŽPD “Ljeskovac” i predsednica pribojskih planinara Valentina Toković.

Tako su ovi entuzijasti lepote naše zemlje na području pribojske opštine posetili tvrđave “Jagat” na Biću, tvrđavu ” Jerinin grad” u Sjeverinu tvrđavu Oštrik u Pribojskim Čelicama, tvrđavu “Gradina” u Kukurovićima, rudnik “Jarmovac”, selo Crnetiće, zatim pećine “Stan” i “Gradac” i vidikovac “Litica” na Lisjoj steni, isposnicu u kanjonu reke Bjeličkovice, iskopine u Krajčinovićima i Crkvine kod Bolnice, neolitsko naselje Čelina na padinama Bića, grobnicu kod bivše tekije u Sjeverinu, izvorišta kisele vode u dolini Poblaćnice, crkvu Sv. Arhangela Mihaila u Poblaću, Hasan-aginu džamiju u Starom Priboju, muzejsku postavku u Zavičajnom muzeju u Priboju…

Posetili i oduševili se, ali i napravili video snimke, ovekovečili ove lokacije fotogafijama i sve to postavili na sajt www.rutizam.com, koji sami uređuju i na kome je preko 1500 destinacija iz naše zemlje. Sve predložene lokacije iz opštine Priboj su obeležene, odnosno markirane, i tako približene potencijalnim turistima, planinarima, zaljubljenicima u prirodu i kulturno – istorijske znamenitosti.

Prema rečima jednog od entuzijasta koji je posetio i brojne lokalitete u opštini Priboj Rada Vesovića iz Beograda, samo za nekoliko dana na Google mapi prema interesovanju posetilaca sajta među brojim lokalitetima iz Srbije, izdvojilo se čak pet pribojskih destinacija, kao što su tvrđave Jagat, Sjeverin, Oštrik i selo Crnetići, rudnik bakara “Jarmovac”.

“Zapazili smo izuzetno angažovanje Zavičajnog muzeja Priboj na izvođenju arheoloških radova i konzervacije lokacija, ali smo primetili i potpuno otsustvo putokaza i informacionih panela, kao i nedovoljno kvalitetne pristupne puteve. Smatramo da po brojsnosti i raznovrsnosti arheoloških lokacija kroz vekove, odnosno tvrđava u okruženju, Priboj spada među najinteresantnija područja unutrašnjosti Srbije (Novi Pazar, Niš, Rudnik), dok e po visokim vrhovima koji ga okružuju, jedinstven.” izjavio je Rade Vesović.

Na sajtu su označene sve lokacije markerima, a klikom na marker dobijate i dodatne informacije odnosno podatke o samoj lokaciji, a ako su ovi entuzijasti i postili naznačene lokalitete, dobićete i foto galeriju sa lica mesta.

I ova zajednička akcija Beograđana i pribojskih planinara, urodila je plodom. Na praktičan način i besplatno, promovisala je naš kraj i njegove prirodne lepote ali i kulturo-istorijske znamenitosti, i što je još bitnije – približila ih potencijalnim turistima, iz zemlje i sveta i još jednom pokazala da smo i prelep i znamenit kraj, ali i u celini, nedovoljno i posećena, a time i neiskorišćena turistička destinacija, te da je ova grana privrede itekako značajna šansa za razvoj ove sredine kroz upražnjavanje gotovo svih vidova turizma.

PP Media

The post Priboj na mapi najinteresantnijih destinacija u Srbiji appeared first on PPmedia.

MARKETING

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

POVEZANE VESTI

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Grad Prijepolje

Grad Prijepolje se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na tromeđi Bosne...

Istorija Prijepolja

Na prostoru Prijepolja postoje ostaci ljudskog stanovanja još iz praistorijskog oba...

Kulturno istorijski spomenici

Ibrahim – pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju. Prvi put...

Most sultana Mehmeda Fatiha

Prvi pomeni mosta na Limu datiraju kada i o Prijepolju, jer...

Kanjon Mileševke

Klisure reka Lima i Mileševke, koja se uliva u Lim kod...

Reka Lim

Reka Lim Prijepolje jedna od najlepših reka Srbije. Izvire iz Plavskog...

Sahat Kula

Sahat-kula u Prijepolju je izgrađena u 16. veku. Prepoznatljiva je kao...

Ibrahim – pašina džamija

Ibrahim-pašina džamija je najstarija džamija u Prijepolju, prvi put se pominje...

Manastir Mileševa

Manastir Mileševa je srpski srednjovekovni manastir. Nalazi se na šestom kilometru...

Sopotnica

Sopotnica se nalazi u jugozapadnom delu Srbije, nedaleko od Prijepolja, na...

Kuća Jusufagića

Kuća Jusufagića predstavlja tipičnu begovsku kuću ovih prostora. Građena je na...

Park narodnih heroja

Park pored reke Mileševke u Vakufu, nazvan je Park narodnih heroja...

Rimska nekropola Kolovrat

Kolovrat je naselje i nekropola na ušću Seljašnice u Lim, kod...

Kompleks “Boško Buha”

Memorijalni kompleks „Boško Buha“ se nalazi u selu Jabuka, kod Prijepolja...

Prijepolje na društvenim mrežama

MARKETING
Grad PrijepoljeGrad PrijepoljeGrad Prijepolje
MARKETING