Priboj: Radnici ostali bez plate – lokalna samouprava raskinula ugovor sa kompanijom i ispraznila halu

Priboj – Trideset radnika kompanije „Nest group“ koja je poslovala u Slobodnoj zoni Priboj, duže od godinu dana, kako tvrde, nisu primili platu. Ova kompanija bavi se proizvodnjom modularnih stambenih i nestambenih objekata, a u Priboju je svoje pogone otvorila pre dve godine.

Foto: RINA

„Od decemra 2018. godine nismo primili nijednu platu. Mesecima smo radili bez dinara, kada bi pitali kad će isplatiti novac, uvek bi rekli „da će biti uskoro“. Nisu nam overene knjižice, a najteže je to što oni ne žele da nas odjave i ne možemo svoja prava da ostvarimo ni preko službe za zapošljavanje“, kaže za RINU, Predrag Nikačević koji je bio poslovođa u pogonu ove fabrike.

Međutim kako agencija RINA saznaje ni lokalna samouprava nekoliko meseci nakon dolaska ove kompanije u Slobodnu zonu nije bila zadovoljna načinom poslovanja preduzeća i raskinula je ugovor jer „Nest group“ nije ispoštovala uslove, ali zaposleni su poverovali poslodavcima nadajuću se visokoj obećanoj plati.

,,Ispostavilo se na žalost da smo mi bili u pravu. Nama su potrebni čestiti investitori, ispraznili smo taj prostor, i on će biti ponuđen sledećim investitorima koji su veoma zainteresovani za Slobodnu zonu“, kažu u lokalnoj smoupravi.

Inače, trideset radnika koji nisu bili plaćeni u kompaniji „Nest group“ imaće mogućnost da posao dobiju u jednoj od osam kompanija u Slobodnoj zoni, gde je zaposleno 500 radnika.

Rina i PP Media

The post Priboj: Radnici ostali bez plate – lokalna samouprava raskinula ugovor sa kompanijom i ispraznila halu appeared first on PPmedia.

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Prethodni Prijepoljka osumnjičena za izazivanje nekoliko požara odbila nagodbu sa tužilaštvom

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.