Priboj spremno čeka svečano otvaranje Dunav osiguranje Sportskih Igara mladih Srbije za 2020. godinu.

Priboj – Plamen Igara će krenuti iz Priboja, opštine koja je od strane OO Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije izabrana za domaćina svečanog otvaranja Igara u Srbiji za 2020. godinu. Datum će biti objavljen u skladu sa merama Vlade Republike Srbije, po završetku vanrednog stanja.

Foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Dok je u toku vanredno stanje u Republici Srbiji, Sportski savez Priboja se priključio akciji Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije #KodKuceJeZakon.

– Ponosni smo na saradnju sa Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih Srbije. Uz akciju koju su pokrenuli, zajedničkim snagama smo počeli da promovišemo i naše sportiste iz Priboja. Znate, to njima mnogo znači. Kada se i oni nađu na stranicama zajedno sa svetski poznatim asovima, to je za mlade poseban motiv. Afirmisali smo i decu da aktivno učestvuju slanjem video klipova kako provode vreme u izolaciji i kako se spremaju za nastavak takmičenja. Sportski savez Priboja je napravio i nagradni konkurs za izbor maskote Saveza. Uz sve aktivnosti koje realizuju Dunav osiguranje Sportske igre mladih Srbije, mi smo za naše sugrađane obezbedili dodatni sadržaj, ali i nagrade za najkreativnije. Ovo je naš mali doprinos zajednici u celini, u ovim teškim vremenima kada se svi zajedno borimo da što pre pobedimo pošast koja je zadesila ceo svet, pa i nas – rekao je Filip Komarica, predsednik Sportskog saveza Priboj.

– Sportski savez Priboja je, uz pomoć lokalne samouprave, pre svega predsednika opštine Lazara Rvovića, radio dosta u prethodnom periodu i trudili smo se da sve što možemo unapredimo po pitanju sporta u našoj opštini. O Priboju se priča, a uz Igre smo dobili dodatnu promociju opštine – zaključio je Komarica.

#KodKuceJeZakon je prepoznatljiv haštag, a ujedno i naziv edukativne preventivne akcije koju Dunav osiguranje Sportske igre mladih realizuju već nešto duže od mesec dana u čitavom regionu, zajedno sa kolegama iz istih organizacija, iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Zvaničnici Igara mladih u Srbiji ističu da su ovom velikom digitalnom kampanjom želeli da deci i roditeljima ukažu na to koliko je važno da u vreme pandemije ostanu u svojim domovima, ali i da im ujedno ponude edukativan i zabavan sadržaj putem društvenih mreža, kojim će na kvalitetan način ispuniti vreme do povratka na sportske terene.

Tako je SIM-ovcima dobro poznat haštag #IgreSuZakon, po kome se Dunav osiguranje Sportske igre mladih odmah prepoznaju, sada dobio još jednu varijantu: #KodKuceJeZakon. Pokazalo se da deca i mladi već na prvu loptu povezuju i ovaj novi slogan sa Igrama, da ga rado i sami koriste i – što je najvažnije – poštuju, dokazujući da su vrlo odgovorni i savesni, ne samo na terenu, već i van njega.

U kampanju #KodKuceJeZakon su se, tokom proteklih nedelja, uključili brojni sportisti, glumci, voditelji i druge istaknute javne ličnosti iz Srbije, regiona i celog sveta. Među njima su ambasadori Igara Johanes Han, Aleksander Čeferin, Slaven Bilić i Predrag Mijatović, koji je uz Igre više od jedne decenije, kao i legendarni portugalski fudbalski as Luis Figo, srpski div u NBA, Bobi Marjanović, te nekadašnje fudbalske legende Zvezde i Partizana – Dragan Stojković Piksi i Saša Ilić.

Oni svima u regionu, a posebno učesnicima i ljubiteljima Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, preko kanala komunikacije ove organizacije svakodnevno šalju poruke podrške, podsećajući ih da je u ovom trenutku od presudnog značaja da svi budemo odgovorni prema sebi i drugima i naglašavajući koliko su važne uzajamna podrška i solidarnost.

Johanes Han, komesar Evropske komisije i ambasador Igara, poručio je SIM-ovcima u regionu da smo u današnjim izazovnim vremenima svi dužni da poštujemo pravila higijene i da ostanemo kod kuće.

– Sportske igre mladih su bazirane na opštem dobru, pa se nadam da ćete se i vi ponašati odgovorno prema društvu, prema svojim roditeljima, bakama i dekama i da ćete ostati zdravi i bezbedni u svojim domovima. Znam da mogu da računam na vas – poručio je Johanes Han.

Podršku SIM-ovcima poslao je putem video-poruke i „srpski džin“ Bobi Marjanović iz svoje kuće u Americi, gde igra za Dalas Maverikse.

– Budite odgovorni prema sebi i prema drugima, Igre su zakon, a ovih dana i #KodKuceJeZakon – rekao je Bobi.

Aleksander Čeferin, predsednik Uefa i ambasador Igara, takođe je odlučio da iznenadi sve SIM-ovce i pošalje im poruku podrške iz Slovenije:

– Iako su mnogobrojni sportski događaji ove godine odloženi, radujem se što ćemo se uskoro ponovo družiti na takmičenjima u okviru Sportskih igara mladih. Do tada vas, kao vaš ambasador i prijatelj, molim da ostanete u svojim kućama i brinete o svojim bližnjima – apelovao je Čeferin.

Proslavljeni hrvatski fudbaler, trener i ambasador Igara, Slaven Bilić, SIM-ovcima se javio iz Birmingema:

– Sportske igre mladih su mi odavno jedan od najdražih projekata, jer ujedinjuju ono najbolje – decu i sport. Sport je jako bitan deo vašeg i mog života, ali sada je vreme da ostanemo kod kuće, jer #KodKuceJeZakon. Trenirajte u svojim domovima kao što to čine i moji igrači, i ne zaboravite da vas vrlo brzo očekuje nastavak najvećeg turnira u malom fudbalu, Coca-Cola kup, koji se realizuje u okviru Sportskih igara mladih. Čuvajte sebe i svoje najmilije i vidimo se uskoro – poručio je Bilić.

Luis Figo, dobitnik Zlatne lopte 2000. godine i veliki prijatelj Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, ohrabrio je SIM-ovce porukom koju je poslao iz Madrida.

-Verujem da ste nestrpljivi zbog povratka na sportske terene – i ja sam. Jedva čekam da se to dogodi i radujem se skorašnjem nastavku Igara. Navijam za sve vas – a ima vas više od 200.000 koji učestvujete u Igrama svake godine. Do skorog viđenja, ostanite kod kuće i budite zdravi – poželeo je Figo svojim prijateljima iz regiona.

Još jedna poruka pristigla iz Madrida obradovala je kako SIM-ovce, tako i sve ljubitelje fudbala u regionu. Poslao ju je naš proslavljeni fudbaler Predrag Mijatović:

– Ponosni sam ambasador Dunav osiguranje Sportskih igara mladih već dugi niz godina. Ova manifestacija promoviše najbolje sportske i ljudske vrednosti. Nastavak sezone Igara očekujemo uskoro, stoga pripremajte se – u svojim domovima, naravno – jer #KodKuceJeZakon. Radujem se državnoj završnici Coca-Cola kupa u malom fudbalu, kada ćemo se opet svi družiti – istakao je Peđa Mijatović.

U Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih ističu da je vrednost ove kampanje u tome što ona poziva na društvenu odgovornost i nudi sadržaj deci dok su kod kuće, kroz haštag koji ujedinjuje: #KodKuceJeZakon.

-Tu su i motivacione poruke, ali i poruke ohrabrenja naših sportista i međunarodnih ambasadora, koji su uzor deci i mladima u poštovanju i negovanju pravih životnih vrednosti, koje su danas značajnije nego ikada pre. Upravo za te vrednosti se svi mi u Igrama zalažemo i inače, kroz mnogobrojne aktivnosti, kako na sportskim terenima, tako i u ostalim edukativnim projektima koje sprovodimo svake godine. Posebnu zahvalnost na podršci u realizaciji svih ti projekata dugujemo pulu naših sponzora: našem generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje i kompanijama Coca-Cola i Coca-Cola HBC, Banka Poštanska štedionica, Elektroprivreda Srbije, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija – saopštavaju iz Igara mladih.

U skladu sa merama Vlade Republike Srbije, sve aktivnosti Dunav osiguranje Sportskih igara mladih planirane za ovu godinu biće održane po završetku vanrednog stanja. Plamen Igara će krenuti iz Priboja, opštine koja je izabrana za domaćina svečanog otvaranja Igara u Srbiji za 2020. godinu.

PP Media

The post Priboj spremno čeka svečano otvaranje Dunav osiguranje Sportskih Igara mladih Srbije za 2020. godinu. appeared first on PPmedia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.