Прибојац Јовица Спајић најбољи кад је најтеже

Ултрамаратонац Јовица Спајић, рођени Прибојац, победник је једног од најтежих светских ултрамаратона „Arrowhead Ultra 135“, одржаног у Сједињеним Америчким Државама. Спајић је на циљ стигао заједно са Скотом Хобергом (Scott Hoberg) из САД. Њих двојица су стазу дужине 135 миља (нешто више од 217 километара) прешли за 36 сати и 9 минута, у веома тешким временским условима.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ‘https://connect.facebook.net/sr_RS/sdk.js#xfbml=1&version=v3.2’; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

 

The 1st two men runners have arrived! Scott Hoberg and Jovica Spajic (from Serbia).

Posted by Arrowhead 135 on Уторак, 29. јануар 2019.

Трка се одржава у северном делу Минесоте, близу границе са Канадом, у најхладнијем делу године, када се температуре, неретко, спуштају испод -30°C, што је био случај и сада. Зато се ова трка убраја међу најтеже на свету, а да је заврши успева мање од пола учесника.

Facebook: Arrowhwad 135

Примера ради, 2014. године кроз циљ је прошло само око 35% такмичара и такмичарки, који трче, возе бицикло, или користе скије, зависно од категорије у којој су пријављени.


Јовица Спајић је рођен 1987. године у Прибоју. Након завршене Средње школе унутрашњих послова у Сремској Каменици, ради као полицијски службеник у Прибоју до 2008. год, након чега постаје припадник Специјалне антитерористичке јединице (САЈ), где ради и данас.

Facebook: Jovica Spajic

Учествовао је у скоро свим најважнијим светским ултра тркама, од „Yukon Artic Ultra“ где је претрчао 700 километара по Арктичком кругу, на температурама од -50°C, до „Sahara race“, у којој је прешао 250 километра у намибијском делу Сахаре, где су температуре биле више од 50°C.

Facebook: Jovica Spajic

2017. год. победио је у легендарној трци „Jungle Marathon“, вероватно најтежем ултрамаратону на свету. Са пријатељима је основао тркачку заједницу „Ултра тркач Србија“ која сада броји преко 2.000 чланова.

Више детаља о Јовици можете сазнати на www.jovicaspajic.com

The post Прибојац Јовица Спајић најбољи кад је најтеже appeared first on ForumInfo.rs.

Izvor: Forum Info Prijepolje
Forum Info Prijepolje

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.