Pribojci uz potvrdu preko granice do centra grada (video)

PRIBOJ – Granični prelazi Srbije sa Bosnom i Hercegovinom otvoreni su za poljoprivrednike i radnike kojima je mesto prebivališta u jednoj državi, a posao u drugoj. Za dve trećine stanovništva opštine Priboj otvaranje graničnog prelaza Uvac znači da nakon više od mesec i po dana mogu zaboraviti na zaobilazne puteve kako bi došli do centra grada.

Foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Da bi došlo do centra Priboja oko 70 odsto stanovništva prelazilo je četiri granična punkta. Nakon izbijanja epidemije i zatvaranja granica bili su osuđeni da traže alternativne puteve, a posebno su pogođeni bili meštani Sastavaka, Sjeverina, Strmca, Krajčinovića, Zabranice i Bučja koji su morali starim lošim putem preko brda do Priboja.

Dozvola prelaska uz potvrdu za radnike i poljoprivrednike na prelazu Uvac ipak nije skroz olakšala situaciju.

„Ja imam radnu potrvdu da prelazim, ali verujte da mi dođe da ne bih tuda ni išao zbog silnih zadržavanja, po dva sata ostajemo na punktovima. Nek firme dostave potvrde, šta ima svaki dan da nas kontolišu“, kaže predsednik mesne zajednice Sastavci Stevo Vilotić.

Iz opštine Priboj kažu da su ponosni na stanovništvo koje se našlo u ovoj situaciji i izdržalo da funkcioniše za vreme vanrednog stanja.

„Zahvalni smo Vladi što je omogućila bar te potvrde. Gužve su zbog vađenja potvrda i zbog otežane procedure prelaska, ali se nadamo da će popuštanje mera i relaksacija situacije ići na ruku svim žiteljima naše opštine“, kaže Stefan Srbljanović, član Opštinskog veća Priboja.

Uz isprepletanost granice Srbije i Bosne i Hercegovine jednako su pogođeni bili i meštani opštine Rudo u Bosni i Hercegovini koji su vezani za Priboj i Pribojci koji su zbog rutinskih poslova prelazili granicu, zbog čega je na samom početku epidemije više od 2000 Pribojaca bilo u izolaciji.

„Apelujem na nadležne da puste mali punkt da mi sa pribojskim tablicama i Ruđani možemo da prolazimo“, kaže Vilotić.

Otvaranje ovog graničnog punkta, kao i puštanje autobuskog saobraćaja umnogome bi značilo stanovništvu obe opštine koje sada nema dozvolu prelaska, ali ima dozvolu kretanja nakon ukidanja vanrednog stanja, da može doći do svoje ili opštine u drugoj državi za koju je vezano.

ZoomUE i PP Media

The post Pribojci uz potvrdu preko granice do centra grada (video) appeared first on PPmedia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.