Prijepoljci iz Beograda poslali humanitarnu pomoć u rodni grad

Beograd/Prijepolje – “Udruženje Prijepoljaca u Beogradu” isporučilo je u sredu prvi kontigent humanitarne pomoći, koji čini 200  paketa sa osnovnim životnim namirnicama, namenjenih socijalno ugroženim stanovnicima grada na Limu.

Udruženje Prijepoljaca u Beogradu u teškim trenutcima ne zaboravlja rodni grad, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Istovremeno, pomoć je stigla i prijepoljskoj bolnici u vidu zaštitnih maski, vizira, kombinezona, rukavica, pidžama i dezinfekciona sredstava.  Od srede u hotelu Mileševa krenuo je sa radom volonterski centar odakle će pomoć biti distribuirana do najugroženijih.

U teškim trenutcima za celu Srbiju, prijepoljci koji žive i rade u Beogradu, okupljeni u “Udruženje Prijepoljaca u Beogradu”, organizovali su se i poslali pomoć u rodni grad. Novica Steljić kaže da je ovo tek prvi kontigent pomoći najugroženijim sugrađanima te da se na ovome neće zaustaviti.

Priprema paketa u Beogradu, foto: www.ppmedia.rs

– Donacijama članova Udruženja sakupljena su sredstva za kupovinu 200 paketa sa osnovnim životnim namirnicama. Takođe, za našu bonicu nabavili smo zaštitne maske, kombinezone, rukavice i drugu medicinsku opremu kako bi smo bar donekle olakšali posao lekarima i zdravstvenim radnicima koji svakodnevno vode borbu sa koronom – ističe Steljić.

Paketi humanitarne pomoći, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Donatorima se zahvalio direktor Opšte bolnice u Prijepolju doktor Zoran Drobnjak, koji je naveo da mu je drago što udruženje nije zaboravilo zdravstvene radnike.

Udruženje Prijepoljaca u Beogradu postoji više od dve decenije i iz godine u godinu okuplja sve veći broj članova. Mladen Topisirović kaže, da su donatori bili fizička lica i firme čiji su vlasnici poreklom iz Prijepolja. On je pozvao sve Prijepoljce koji žive u Beogradu da se učlane u Udruženje i uplatom članarine pomognu rad.

Od srede u Prijepolju je počeo sa radom volonterski centar koji je stacioniran u hotelu Mileševa, odakle će pomoć biti distribuirana onima kojima je najpotrebnija. Volonterski centar “Udruženja Prijepoljaca u Beogradu” će funkcionisati dok ne prodje vanredno stanje i dokle bude postojala potreba da se pomogne najugroženijim žiteljima grada na Limu.

PP Media

The post Prijepoljci iz Beograda poslali humanitarnu pomoć u rodni grad appeared first on PPmedia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

U Četvrtak deo Prijepolja bez struje

Elektrodistribucija Srbije doo Beograd, Pogon Prijepolje, obaveštava kupce da će u četvrtak, 14. septembra u perodu od 08:00h do 16:00h, bez napaja električnom energijom biti

Nešto više »

Nеsvakidašnji gеst prеdsеdnika opštinе Prijеpoljе: Drago Popadić novac za kupovinu novog službеnog automobila prеusmеrio na oprеmanjе vrtića – na taj način smanjеnе listе čеkanja

Prеdsеdnik opštinе Prijеpoljе učinio jе nеsvakidašnji gеst kada jе srеdstva iz budžеta opštinе, oprеdеljеna za kupovinu novog vozila za prvog čovеka opštinе, prеusmеrio za rеnoviranjе

Nešto više »

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.