Prijepoljcima pomoć stigla iz dijaspore

Prijepolje/Brodarevo – Ubrzo po proglašenju vanrednog stanja zbog korona virusa, brojni prijepoljski privrednici organizovali su se i krenuli da dele pomoć građanima lošijeg materijalnog stanja. Njihov primer slede i privrednici koji svoj biznis grade van rodnog grada i granica svoje države.

Paketi sa osnovnim životnim namirnicama

Takav primer je Bekim Curi, koji iako godinama živi i radi u Nemačkoj, nije zaboravio rodni kraj i komšije u teškim trenutcima. Ovaj Brodarevac, nakon što je nedavno sam donirao 5 hiljada pomoći ugroženima u komaranskom kraju, darovao je zajedno sa Selmom (Hadžalić) Brvčak i njenim suprugom Hajrizom još 5 hiljada evra za kupovinu mesa i 145 paketa sa osnovnim životnim namirnicama.

Pomoć do žitelja slabijeg materijalnog stanja, bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost, dostavljaju članice Foruma žena “ Žene Polimlja”, prijatelji porodice Hadžalić, komšije i rođaci.

Meso i mesni proizvodi namenjeni porodicama slabijeg materijalnog stanja

Humanista Hajriz Brvčvak, inače Bjelopoljac koji godinama živi u skladnom braku sa Prijepoljkom Selmom, široj javnosti postao je poznat nakon što je donirao matičnoj državi novac i medicinsku opremu u vrednosti od preko 250.000 evra za bolnice u Bijelom Polju, Baru i Podgorici.

Humanista i prijepoljski zet Hajriz Brvčak

Brodarevac, Bekim Curi decenijama uspešno gradi poslovnu karijeru u Nemačkoj. Posao kod ovog Brodarevca pronašli su brojni žitelji grada na Limu, koji su u potrazi za hlebom stigli na zapad Evrope.

PP Media

The post Prijepoljcima pomoć stigla iz dijaspore appeared first on PPmedia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.