Prijepolje priprema međuopštinske sportske igre

PRIJEPOLjE – Neuobičajeno za ovdašnje prilike, oskudicu i besparicu, grad na ušću Mileševke u Lim je veliko gradilište. Radovima, vrednim 1,4 miliona evra, putari saniraju četiri ulice, započeto je umivanje sportskih terena, a uskoro će startovati i radovi u dve dvorane – sve povodom 50. međuopštinskih omladinskih sportskih igara, koje se u Prijepolju održavaju od 3. do 7. jula.

Zato je u Organizacionom odboru jubilarnih MOSI proglašen najveći stepen mobilizacije. Jer, do „Igara tromeđe“ – koje će, kako najavljuju domaćini, okupiti više od 2.000 sportista iz 33 grada Srbije, Crne Gore i BiH – ostalo je šest sedmica, pa čelnici komisija i radnih tela, svakog ponedeljka, podnose „raporte“…

– Želimo da 50. MOSI budu najbolje organizovane do sada, onako kako dolikuje smotri mladosti i svojevrsnim mostovima prijateljstva, što najveća manifestacija amaterskog sporta na Balkanu svakako jeste – ističe Emir Hašimbegović, predsednik Opštine i Organizacionog odbora, podsećajući da su Igre ovde i započele, 1954, kao tromeč sa Novom Varoši i Pribojem, a Prijepolje je sedam puta bilo domaćin.

U pripremama za ovu manifestaciju, Prijepoljcima su dragocenu podršku pružili poznati sportisti i sportski radnici iz ovog kraja – poput Divca, Đerića, Peruničića, Boričića – tri ministarstva Vlade Srbije izdvojila su milion evra, a 400.000 evra obezbeđeno iz opštinske kase.

Najveća vrednost MOSI je što su iza njih ostajali „umiveni“ gradovi i novi tereni. Tako će se i ovde, po rečima Emira Hašimbegovića, uz uređenje Gradskog stadiona i pomoćnog fudbalskog terena, urediti borilišta kraj Lima, dvorana Gimnazije dobiće novi pod, a značajni radovi obaviće se i u sali OŠ „Sveti Sava“.

NOVI ATLETSKI CENTAR

– ATLETSKA staza na Gradskom stadionu dobiće tartan podlogu, pa će Prijepolje biti među pet gradova u Srbiji sa svim uslovima za pripreme atletskih klubova i reprezentacije – kaže predsednik Hašimbegović, napominjući da će, pored stručne pomoći oko organizacije takmičenja, Atletski savez Srbije Prijepolju donirati rekvizite i opremu čija ukupna vrednost premašuje 25.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici.

Podeli vest:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Grad Prijepolje

Sajt Grad Prijepolje (www.gradprijepolje.com) je sa preko 4.300 (unikatnih) poseta na dnevnom nivou (32.000 pregleda dnevno) ubedljivo najposećeniji informativni internet portal u Prijepolju i okolini, postoji od 2004. godine i svojom uređivačkom politikom uživa veliki kredibilitet kod posetioca.

Istražite Prijepolje

Budite u toku

Grad Prijepolje © 2004-2023. Sva prava zadržana.